Naslovna > Automobili > Fiat > Panda > Posvećeno ljubiteljima prirode i wellnessa

Novi Panda i Tipo Garmin posebno izdanje

Posvećeno ljubiteljima prirode i wellnessa

Garmin donosi GPS navigaciju i nosivu tehnologiju na automobilska, zrakoplovna, pomorska, outdoor i fitnes tržišta. Dizajnirani iznutra za život izvana, projektovani iznutra za život izvana, Garmin proizvodi su rutinski prepoznati po svojoj inovativnosti, korisnosti i ukupnoj izvrsnosti na tržištima...

Nova Panda i Tipo Garmin debituju na tržištu u dvije specijalne serije. Kombinuju atraktivan izgled, vrhunsku tehnološku opremu i ponudu motora. Kao rezultat sporazuma između brenda FIAT i Garmina, globalne kompanije koja već više od 30 godina razvija uređaje sa integrisanom satelitskom tehnologijom, vrhunske verzije modela Panda i Tipo pridružuju se već uspješnim Cross i Red verzijama. Oni predstavljaju gotovo 50% ukupne FIAT-ove prodaje automobila, a aktuelne verzije Panda i Tipo čine važan postotak prodajnog miksa modela.

 

 

 


Pod reflektorima je sada specijalna serija Garmin, istinska „koncentracija“ svestranosti, tehnološke inovacije i oštrog dizajna – karakteristike koje dijele i FIAT i Garmin. Ispunjava želje dinamičnog, sportskog kupca koji je u stalnoj potrazi za pametnim proizvodima kako bi iskusio iste emocije života na otvorenom i u gradu, bez odustajanja od stila i prepoznatljivosti. Oba modela imaju novu livreju Foresta Green, ekskluzivnu za novu specijalnu seriju Garmin, jasan omaž avanturističkom stilu života.

 


Sposobna da se nosi sa svakodnevnim zadacima s lakoćom i stilom, Garmin specijalna serija je „obučena“ u Forest Green s nekim narandžastim elementima koji se ističu na njoj, kao što je linija iznad bočnih letvica, natpis „Panda“ na poklopcu 15-inčnih mat crnih točkova i oznaka „Garmin“ na stubu. Na zahtjev dostupna i dupla kuka za vuču koja se nalazi u donjem dijelu rešetke branika. Svjetla za maglu, LED DRL svjetla i crne krovne šipke upotpunjuju vanjsku opremu. Isti pristup nalazi se i u kabini, gdje enterijeri nude neke narandžaste detalje, kao što su šavovi na presvlakama od crnog platna na sjedištima. Standardna oprema uključuje automatski klima uređaj i Radio DAB 7'' ekran osjetljiv na dodir s Bluetooth®, Apple Carplay i Android AutoTM kompatibilnošću i kontrolama na volanu.

 


Specijalna serija Tipo Garmin nudi narandžaste elemente - kao što su linija sa strane, trougao na prednjem pojasu i „Garmin“ značka na B-stubu - i mat crne detalje, uključujući vrata ručke, krovne šipke i stubove. Krajnji rezultat je snažna i odvažna kombinacija boja, koja je dodatno poboljšana novom svijetlosivom mat bojom koja se koristi na poklopcima retrovizora, zaštitnim pločama, umetcima prednje rešetke, okvirima svjetala za maglu, bočnim pragovima i prednjim i zadnjim branicima. Eksterijer je upotpunjen ekskluzivnim crnim alu naplacima od 17" sa narandžastim elementima i LED prednjim i zadnjim svjetlima.

 


Unutrašnjost odražava izgled eksterijera, što pokazuju narandžasti detalji na sjedištima. Novi Tipo Garmin nudi širok asortiman najnovije generacije sistema za pomoć vozaču (ADAS), koji olakšavaju vožnju i sprečavaju potencijalne opasnosti. To uključuje Attention Assist, koji detektuje prve znake umora vozača, šaljući zvučno i vizuelno upozorenje instrument tabli; Prepoznavanje saobraćajnih znakova, koji identifikuje maksimalnu dozvoljenu brzinu na putu kojim se vozilo vozi; Inteligentna pomoć za brzinu, koja predlaže vozaču da postavi ograničenje brzine; i Lane Control, koja drži automobil u traci sve dok su oznake trake ispravno uočljive.

 


Dostupna u hečbek ili karavan konfiguraciji, Tipo Garmin specijalna serija može biti opremljena sa tri pogonska agregata: 1.0 100 KS T3 benzincem, 1.6 130 KS dizel motorom i novim 1.5 T4 48 V hibridnim agregatom. Pored nove Foresta Green, specijalna serija Tipo Garmin može da "nosi" i Gelato White, Colosseo Grey, Maestro Grey i Cinema Black boju.

Datum objave: 13/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook