Naslovna > Koenigsegg > Potencijalni član „kluba 500“

Koenigsegg Mission 500 Concept

Potencijalni član „kluba 500“

Koenigsegg namjerava da na ovogodišnjem Geneva Motor Show predstavi model koji je dostigao „magičnu“ barijeru od 500 km/h...

 

Bugatti je sa svojim modelom Chiron Super Sport 300+ prvi prešao limit od 450 Km/h, ali model u produkciji iz sigurnosnih razloga je limititan na „samo“ 440 km/h. Doduše na zahtjev kupaca ova elektronska barijera može biti uklonjena tako Chiron može dostići maksimalnih 490 Km/h. Zajedno sa Hennessey Venom F5 i SSC North America Tuatara, Koenigsegg namjerava da pređe barijeru od 480 km/h sa svojim modelom Jesko i pridruži se "klubu 500". Kada je ova zamjena za model Agera RS predstavljena u Ženevi prije gotovo godinu dana, ovaj švedski proizvođač je tvrdio da je verzija Jesko 300 sposobna da postiže maskimalnu brzinu od 482 km/h.

 

Prema novim informacijama Jesko bi trebao biti daleko snažniji  pošto ovaj švedski proizvođač uveliko radi na verziji koja bi bila u mogućnosti da dostigne maksimalnu brizinu od 500 km/h. Bilo kako bilo, Koenigsegg očigledno namjerava da u Ženevi izloži konceptualni Mission 500 koji bi predstavljao serijsku verziju superautomobila koja je u mogućnosti da postigne navedenu fantastičnu maksimalnu brzinu. Informacije ne otkivaju da li će se konceptulani model bazirati na već postojećem Jesku, mada to bi imalo najviše smisla jer on najnoviji model ove švedske kompanije.

Datum objave: 13/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook