Naslovna > Vijesti > Potpisali sporazum o saradnji

PSA Peugeot Citroën i Bolloré

Potpisali sporazum o saradnji

Obuhvaćajući proizvodnju vozila, distribuciju i kratkoročno iznajamljivanje automobila, sporazum o strateškoj saradnji između društava Bolloré i PSA Peugeot Citroën odražava predanost održivoj mobilnosti zajedničkoj obama društvima ...

Sporazum je u skladu i s njihovim zajedničkim ciljem preuzimanja vodstva na tržištu zajedničkog korištenja automobila koji će uz javni prijevoz činiti važan dio novog sustava mobilnosti. Električno vozilo koje će prodavati putem mreže PSA Peugeot Citroën naziva se Bluesummer, kabriolet četverosjed koji je dizajnirao Bolloré i u gradskoj vožnji ostvaruje domet od 200 kilometara. U pogledu proizvodnje, sporazumom je omogućena proizvodnja modela Bluesummer u tvornici PSA Peugeot Citroën u Rennesu od septembra 2015., s proizvodnim kapacitetom od 15 vozila dnevno, odnosno do 3500 automobila godišnje.

 

U svrhu jačanja predanosti održivoj mobilnosti, dvije će grupe sarađivati i u području zajedničkog korištenja automobila, za početak u Europi, a poslije i stvaranjem zajedničkog pothvata osmišljenog da ponudi rješenje zajedničkog korištenja električnih automobila (putničkih automobila i gospodarskih vozila) te vozila pokretanih motorima s unutrašnjim izgaranjem malih emisija na globalnom nivou. Sporazumom o strateškoj suradnji iskorištava se stručnost i iskustvo dviju grupa: Bolloré je već prisutan na tržištu električne mobilnosti, osmislivši i razvivši nekoliko električnih vozila (Bluecar, Bluesummer, Bluebus i Bluetram). Takođe upravlja mrežom za zajedničko korištenje automobila na električni pogon u nekoliko francuskih gradova (Pariz, Lyon i Bordeaux te obližnji gradovi) i u inozemstvu, u posebnim poslovnicama. PSA Peugeot Citroën osnovao je više mreža za zajedničko korištenje automobila od 2013., s ponudom osmišljenom za poduzeća u Francuskoj i preko marke CITROËN, u Njemačkoj (Multicity Berlin). Usto je marka PEUGEOT 2009. predstavila ponudu zajedničkog korištenja vozila – Mu by PEUGEOT.

 

Carlos Tavares, Predsjednik upravnog odbora PSA Peugeot Citroën izjavio je: „Sporazum koji su potpisala naša dva društva odražava zajedničku viziju Vincenta Bolloréa i mene o čistoj, održivoj mobilnosti koja će nam omogućiti da kupcima pružimo slobodu kretanja, što smatramo temeljnim pravom današnjeg društva.” Vincent Bolloré, predsjednik i glavni direktor društva Bolloré, rekao je: „Iznimno smo ponosni na ovo partnerstvo temeljeno na poduzetništvu, inovaciji i brizi za okoliš.To je pravi korak prema naprijed u razvoju električnih vozila serijske proizvodnje.”

 

Datum objave: 25/06/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook