Naslovna > Automobili > Hyundai > Sonata > Potpuni redizajn atraktivnog modela

Predstavljen Hyundai Sonata za 2015. godinu

Potpuni redizajn atraktivnog modela

Ono što čini ovaj automobil još atraktivnijim jesu bi – ksenonska prednja svjetla sa kombinacijom Led dnevnih svjetala…

Hyundai je na tržištu Južne Koreje predstavio potpuno novi Sonata model, i to nakon što je prethodno objavljen teaser i špijunska fotografija početkom ovog mjeseca. Kada ovaj novi model uporedimo sa prethodnim, primjetićemo da je novi Hyundai Sonata model 35 mm duži i 30mm širi, te da ga odlikuje potpuni redizajn, a velike sličnosti sa modelom Genesis su itekako vidljive.

 

Hyundai navodi da je ovaj novi model odlikuje čak 41 posto veća torziona snaga, prtljažnik za pohvalu, koji ima kapacitet 462 litara. Ovaj model biće dostipan sa 16 – 18 – inčnim točkovima, te MacPherson oslanjanjem. Pored toga, ono što ovaj model čini još atraktivnijim jesu bi – ksenonska prednja svjetla sa kombinacijom LED dnevnih svjetala.

 

Korejska verzija prodavaće se sa 2.0 CVVL motorm sa 168 KS izlazne snage i 210 Nm obrtnog momenta, sa 2.4 Gdi sa 193 KS i 247 Nm, kao i sa 2.0 Lpi sa 151 KS i 194 Nm obrtnog momenta. Svi ovi motori biće upareni sa šestostepenom manuelnom transmisijom, te šestostepenom automatskom transmisijom, koja snagu šalje na prednju osovinu. 

Datum objave: 25/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook