Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Potvrđen razvoj Lamborghinija Urus sa plug-in tehnologijom

Lamborghini

Potvrđen razvoj Lamborghinija Urus sa plug-in tehnologijom

Model kojeg mnogi nazivaju ''Rambo Lambo'' imat će hibridnu tehnologiju. Do sada su takve mogućnosti kategorički odbacivane.

Kultna talijanska fabrika automobila u vlasništvu koncerna VW, Lamborghini, priprema SUV model Urus. Nije to prvi put da Lamborghini koketira sa SUV klasom automobila. Nešto stariji čitaoci sigurno  se sjećaju modela LM002.
Uglavnom, da bi se sačuvao pravi sportski imidž većina je mislima da će se pod prednjom haubom nalaziti veliki atmosferski motor. Nije čudo jer su baš veliki atmosferci na neki način zaštitni znak Lamborghinija.
Ipak, zbog velikog pritiska ekologa, pogotovo na koncern VW, razvojni su inženjeri potvrdili da će Urus kao pogonski sklop imati hibridnu kombinaciju benzinca i elektromotora.

 


Nagovještava se da će benzinski motor dolaziti u vidu 5.2 litrenog V10 benzinca koji će raditi u sinergiji sa tri elektromotora.
Po svemu sudeći Urus će biti jedini Hybrid sa značkom Lamborghinija jer će Huracan i Aventador sa V10 i V12 atmosferskim motorima zadržati dosadašnju tehnologiju koja podrazumijeva sirovu snagu.
Ljubitelji talijanske marke automobila ipak se raduju što je kombinacija dizel i elektromotora isključena iz svih razmatranja.


 

Datum objave: 28/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook