Naslovna > Automobili > Ferrari > Purosangue > Potvrđeno - SUV će imati V-12

Ferrari Purosangue

Potvrđeno - SUV će imati V-12

Ferrari kaže da će Purosangue početi sa proizvodnjom ove godine, a isporuke su planirane za 2023. godinu...

Izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna potvrdio je da će prvi SUV marke imati V-12 snagu sa prirodnim usisavanjem. Ferrarijev prvi SUV, nazvan Purosangue – na italijanskom jeziku za čistokrvnih – stići će kasnije ove godine. I dok se pravljenje SUV-a čini više nego malo svetogrđe za brend, on će imati barem jedan tradicionalni Ferrari element. Vigna potvrdio je da će Purosangue dobiti V-12 sa prirodnim usisavanjem. Kompanija je takođe objavila teaser video koji prikazuje neke elemente motora.

 

 

 


„Purosangue će biti V-12 sa prirodnim usisavanjem, naš kultni model“, rekao je Vigna. „Testirali smo različite opcije, ali tada je, mislim da je bilo jasno da je slaviti krvnu lozu, performanse, inovacije, iskustvo, V-12 i iskustvo i performanse proizvoda koje može pružiti, pravo rješenje za gurati na tržište."

 


Purosangueovi rivali—Lamborghini Urus, Bentley Bentayga i Aston Martin DBX—svi se oslanjaju na twin-turbo V-8 snagu. Trenutno, jedini SUV na tržištu sa V-12 je Rolls-Royce Cullinan, a taj 6,75-litarski twin-turbo je veoma drugačiji od Ferrarijevog vrištećeg N/A V-12.

Datum objave: 06/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook