Naslovna > Automobili > Volkswagen > Up > Povratak malog gradskog e-automobila

Volkswagen e-up

Povratak malog gradskog e-automobila

Volkswagen vraća e-up! u svoju ponudu za modelnu 2022. godinu, prema navodima proizvođača, prodaja malog EV-a je prestala krajem 2020. godine jer su rokovi isporuke porasli na 16 mjeseci. Proizvodnja je nastavljena 2021. kako bi se obradili zaostaci, a sada se ovaj model vraća u Njemačku i ostatak Evrope...

VW e-up! predstavlja početni model u ponudi Volkswagena u segmentu električnih vozila, nalazi se ispod VW ID.3. Do danas je prodano preko 80.000 jedinica modela VW e-up širom svijeta. U Njemačkoj je na drugom mjestu u 2021. godini na listi najprodavanijih električnih modela. Jedini VW e-up! trenutno u ponudi je onaj sa opremom Style Plus, čija cijena iznosi 26.895 eura. Ova cijena uključuje PDV u Njemačkoj, ali ne uključuje odbitak od 9.570 eura za premiju za okolinu i inovacije, takođe u Njemačkoj. Koristeći sistem baterija od 32,2 kWh, maksimalna udaljenost koju VW e-up! može preći jednim punjenjem je 258 kilometara koristeći WLTP standarde. "Punjenje" kroz 40 kW DC punjenje u trajanju od 60 minuta omogućava sistemu da se napuni do 80 posto.

 

 

 

 

 


U odsustvu ovog modela Dacia Spring je zauzeo svoje mesto kao najjeftiniji novi automobil u Evropi bez motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Tako je model rumunskog proizvođača automobila je do danas prikupio preko 46.000 narudžbi. Čini se da je VW spreman da se bori sa Daciom Spring u osnovnom segmentu EV. Dva modela će imati dvogodišnje rivalstvo jer je zamjena za Spring službeno potvrđena za lansiranje 2024. godine.

Datum objave: 21/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook