Naslovna > Automobili > Renault > Austral > Poznat datum premijere novog modela

Renault Austral

Poznat datum premijere novog modela

Potpuno novi SUV automobil francuskog proizvođača debitovaće, prema pisanju tamošnjih medija, već 8. marta ove godine ...

Nedugo nakon što je javnost saznala i samo ime potpuno novog SUV modela, mogla bi se održati i njegova premijera. Naime ugledni francuski list Le Parisien, izvještava da će ovaj automobil svjetlost dana ugledati 8. marta ove godine. Iako još uvijek nema zvanične potvrde, ili demanta ove vijesti može se reći da je ovakav ishod veoma realan, s obzirom da su novinari ovog medija odlično upoznati sa dešavanjima u Renaultu, te su samim tim njihove informacije provjerene. Sam Austral u gami Renault modela preuzeće mjesto Kadjara, sa čijim prodajnim rezultatima u kompaniji nisu nimalo zadovoljni, i zbog čega ga šalju u istoriju.

 

 

 

 

 


Do sada je poznato nekoliko tehničkih i mehaničkih podataka o nadolazećem SUV-u. Prva vijest je ta da u ponudi pogonskih sklopova neće biti dizel verzija. Dakle kupci će moći da biraju između više benzinaca sa blagom hibridnom tehnologijom, a u ponudi će biti i verzija Austral E-Tech koja će posjedovati snažan hibridni pogonski sklop sa oko 200 KS. Međutim za sada nije jasno da li će biti riječ o čisto hibridnoj verziji ili o priključnom hibirdu. Dužina Australa iznosiće oko 4,5 metara, a dizajn će biti zasnovan u pravcu modernog stila ovog brenda.

Datum objave: 21/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook