Naslovna > Auto moto sport > Pred porodicom Schumacher su izuzetno teški dani

Doktori upozoravaju

Pred porodicom Schumacher su izuzetno teški dani

Uz šampiona je već pet sedmica njegova porodica, koja se od Schumija ne odvaja...

Doktori koji liječi Michael Schumachera upozorili su sve, a naročito njegovu porodicu da dani koji slijede su izuzetno teški. Sedmorostruki šampion Formule 1 više od mjesec dana se nalazi u komi, nakon što je teško povrijeđen na skijanju.

 

Njegova suprtuga Corinna pet sedmica je uz njega. Iako se činilo da je situacija konačno krenula da se popravlja prošle sedmice, kada su doktori započeli proces buđenja iz indukovano kome, stručnjaci upozoravaju da se radi o izuzetno teškom i dugotrajnom procesu, jer buđenje iz kome nije uopšte onakvo kakvim se čini. Naime, to je proces koji se dešava postepeno, pa samim tim može da traje nekoliko sedmica.

 

Stručnjaci su se složili u jednom, a to je da je malo vjerovatno da će Schumacher ponovo biti onaj stari nakon što se probudi, a prema istraživanju BBC, samo 20% ljudi može da se u potpunosti oporavi, bez posljedica. Sa druge strane, može da se dogodi da Schumacher bude u potpunosti ovisan o drugima.

 

Doktori se nadaju da će Schumacherove godine i njegova fizička spremnost i snaga da mu idu u korist, te da će se u potpunosti oporaviti. I nakon mjesec dana, podrška iz cijelog svijeta ne izostaje. 

Datum objave: 06/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook