Naslovna > Automobili > Škoda > Karoq > Predstaviljen novi KAROQ
FOTO GALERIJA (14)

Škoda BiH

Predstaviljen novi KAROQ

Porsche BH d.o.o., generalni uvoznik automobila marke Škoda u Bosni i Hercegovini, organizovao je KAROQ Drive 2018., zvaničnu prezentaciju modela KAROQ za tržište Bosne i Hercegovine.

Predstavnici medija su imali priliku da uživaju u vožnji u ekstremnim uslovima na relaciji Sarajevo-Blidinje.  Nakon statične prezentacije koja je održana u Sarajevu, karavan od 11 KAROQ modela uputio se u avanturistički pohod u ekstremnim zimskim uslovima.  Nasljednik popularnog modela YETI i mlađi “brat” modela KODIAQ  je pokazao da za njega nema prepreke i da uistinu opravdava svoj slogan “Spreman na sve”.  Na -20 °C uz snježnu mećavu i uz velike snježne smetove KAROQ je uspio savladati sve prepreke.

 


Ukupna dužina pomenute “adrenalinske” rute bila je punih 300 km. KAROQ se nudi  u nivoima opreme AMBITION i STYLE. Početni nivo opreme pod nazivom ACTIVE će se pojaviti krajem godine. Naredne godine će se pojaviti nivoi opreme RS, Scout te najeksluzivniji nivo opreme Laurin & Klement. Bitno je istaknuti da se po prvi put pojavljuje digitalna instrument tabla, što ulijeva dah luksuza u ovaj jedinstven model. OstaIe istaknute stavke dodatne opreme su full LED  svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika – virtuelna pedala, grijani upravljač, varioflex sjedišta. U ponudi su motori 1.5 TSI sa 150 KS, 1.6 TDI sa 115 KS i 2.0 TDI sa 150 KS. Krajem ove godine u ponudi će biti najsnažniji motor 2.0 TDI sa 190 KS. Početna cijena modela KAROQ iznosi 42.180 KM.

Datum objave: 27/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook