Naslovna > Automobili > Lada > Vesta > Predstavljanje Lade Veste na bh tržištu
FOTO GALERIJA (14)

Lada Vesta

Predstavljanje Lade Veste na bh tržištu

Na domaće tržište je stigla nova, savremena Ladina kompaktna limuzinu Vesta, koja je bh. kupcima dostupna od 17.500 KM, koliko košta njen najpovoljniji model...

Dvije godine nakon početka proizvodnje i prodaje na domaćem ruskom tržištu Lada je bh. javnosti predstavila njenu potpuno novu kompaktnu limuzinu Vesta. Podsjećamo da je Vesta razvijena u saradnji sa francusko-japanskom kompanijom Renault-Nissan, koja je od 2014. godine postala vlasnik 67,15% udjela u ruskom AvtoVAZ-u.
- Zadovoljstvo mi je i čast što imam priliku da bh. javnosti predstavim Ladini novu ekonomičnu kompaktnu limuzinu, koja ima sve karakteristike moderno oblikovanog i savremeno motorizovanog i opremljenog automobila. Vesta se nudi u dva paketa opreme početnom Norma i bogatijem Lux. U oba paketa automobil ima klima uređaj, a tu su i mnogo sadržaji prvenstveno multimedijalnog karaktera koje do sada nismo nudili u našim automobilima.

 

Godišnji plan prodaje od 300 vozila je amabiciozan, ali takva je u ostalom i sama Vesta čija cijena startuje od 17.500 KM – izjavio je Željko Ćejić, direktor LADA AUTO d.o.o, generalnog importera AVTOVAZ-a za Bosnu i Hercegovinu.
Podsjećamo da veoma moderan dizajn Veste potpisuje Stiv Matin, iskusni engleski dizajner koji je prije Lade (od 1987 do 2003) radio za Mercedes i Volvo (od 2003 do 2009). I eneterijer odlikuju svježe linije sa savremenom multimedijom i instrumentima, automatskim klima uređaje, daljinskim komandama na upravljaču, putni računarom i nizom ostalih korisnih i za ugodnu vožnju bitnih dodataka. Svi modeli serijski se isporučuju u metalik boji, a garancija na automobil je tri godine i važi za vozila sa opcionim plinskim sistemom. Vesta je dugačka 4.410, široka 1.764 i visoka 1.497 mm, a njen osovinski razmak iznosi 2.635 mm.

 

Ima i veoma praktičan prtljažnik zapremine 480 litara. Za pogon je namijenjen jedan šesnaestventilski 1.6-litarski benzinski motor sa 106 KS i 148 nm obrtnog momenta, koji se kombinuje sa ručnim ili opcionim robotizovanim petobrzinskim mjenjačem. Sa ovim motorom Vesta može da ubrza od 0 do 100 km/h za 11,2 sekundi i da dostigne najveću brzinu od 175 km/h (ručni mjenjač). Prema Ladinim specifikacijama prosječna potrošnja za iznosi 6,6 litara za robotizovanim, odnosno 6,9 sa ručnim mjenjačem.

 

 

Datum objave: 10/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook