Naslovna > Automobili > Lamborghini > Huracan > Predstavljanje novog razjarenog bika zakazano za 12. april

Lamborghini Huracan Tecnica

Predstavljanje novog razjarenog bika zakazano za 12. april

Jedno od dva specijalna izdanja Huracana koja se razvijaju prije nego što model izađe iz proizvodnje kombinovaće snagu STO sa suptilnijim izgledom...

Očekuje se da će se nova varijanta Lamborghinija Huracana pridružiti asortimanu sljedeće sedmice nakon što je brend potvrdio da će novi model biti otkriven 12. aprila. „Teaser“ potvrđuje da će novi model koristiti V10 motor, ali sigurno da će biti 5,2-litarski V10 agregat sa prirodnim usisavanjem koji pokreće sve verzije Huracana od predstavljanja superautomobila 2014. godine. Internetske glasine sugerišu da je model nova hardcore varijanta Huracana, za koju se pretpostavlja da će se povući iz proizvodnje sljedeće godine. Lamborghini je već potvrdio da su planirane još dvije verzije Huracana kao dio njegovog plana da se "zaključi doba motora s unutrašnjim sagorijevanjem i pređe na hibridizaciju".

 

 

 


Smatra se da je jedan od ovih modela off-road verzija Huracana pod nazivom Huracan Sterrato - isto ime korišteno za jednokratnu verziju prototipa ovog modela koju je brend otkrio 2019. godine. Međutim, priča se da će model sljedeće sedmice biti tvrdokorna cestovna varijanta zamišljena kao malo više prijateljska verzija najluđeg Huracana do sada: Huracan STO.  Zaštitni znak ukazuje na to da se naziv Huracan Tecnica sprema za model, za koji se kaže da nosi performanse STO-a s izgledom koji je prihvatljiviji za put. Gotovo sigurno će koristiti verziju 5,2-litarskog V10 od 631 KS, opremljenu u STO, kao i podešavanja šasije i ovjesa tog automobila, plus karbonsko-keramičke kočnice kao standard. Pogon će ići isključivo na zadnje točkove. Međutim, karoserija će biti znatno ublažena, što će je vizuelno postaviti negdje između standardnog Huracana i STO. Sve će biti otkriveno sljedeće sedmice.

Datum objave: 05/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook