Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > Predstavljen 2014 Mercedes – Benz S63 AMG

Na tržištu od septembra mjeseca

Predstavljen 2014 Mercedes – Benz S63 AMG

Ono što odlikuje ovaj novi Mercedesov model, jeste veliki broj izmjena u pogledu stila i dizajna…

Mercedes je danas zvanično predstavio svoj novi model 2014 S62 AMG, koji će se zvanično na tržištu pojaviti u toku sepmtembra mjeseca, u vrijeme održavanja Sajma automobila u Frankfurtu. Ono što odlikuje ovaj model za tipične AMG modele, jeste dosta izmjena u pogledu dizajna i stila. 2014 S63 AMG tako ima poptuno nove bočne dodatke, nove branike, te izduvni sistem sa četiri izlazne cjevi.

 

Motor je znatno unaprijeđen, što predstavlja osnovnu karakteritiku ovog modela. Riječ je o twin – turbo V8 5.5 litarskom motoru, koji je kompatibilan sa Euro 6 standardnom. Razvija ukupno 585 “konja”, te 900 Nm obrtnog momenta. Uz sve to, tu je i neizbježna ECO start/stop funkcija.

 

Novi Mercedesov model je uparen sa sedmostepenim AMG speedshift MCT sportskom transmisijom, koja nudi tri režima : Controlled Efficiency, Spot i Manual. Za izradu spoljašnjeg dijela automobila korišten je aluminijum.

 

Do “stotke” novi S63 AMF može da ubrza za 4.4 sekunde, a zahvaljujući dvodjelnom kočionom sistemu i litijum jonskoj bateriji, lakši je za 100 kilograma od svojih prethodnika, te je samim tim automobil  težak 1.970 kilograma. Maskimalno ubrzanje koje ovaj model može da postigne jeste 250 km/h.

 

Prosječna potrošnja goriva iznosi oko 10 litara na pređenih 100 kilometara, ali za one modele koji imaju pogon na zadnje točkove. Što se tiče potrošnje goriva za model 4Matic, koji ima pogon na sva četiri točka, ona iznosi oko 10,3l/100km.

 

Kao što smo već rekli, ovaj model na tržištu će se pojaviti krajem godine, a njegova cijena zasada još uvijek nije poznata javnosti. 

 

Datum objave: 18/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook