Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Predstavljen električni koncept

Volkswagen ID.Life

Predstavljen električni koncept

Na sajmu automobila u Minhenu u sklopu Volkswagenove ponude izložen je novi konceptualni električni gradski automobil, koji će na tržište stići 2025. godine...

Njemački proizvođač automobila nakon crossover i SUV električnih modela nastoji da kupcima ponudi i mali gradski električni automobil. Tako je na sajmu IAA Mobility u Minhenu predstavljen, za sada, konceptualni električni automobil pod nazivom ID. life, ali kupci će na ovaj model morati sačekati do 2025. godine, za kada se očekuje njegov izlazak na tržište. Ovaj automobil posjeduje električni agregat, koji snagu šalje na prednje točkove, a koristi i istu MEB platformu, prilagođenu posebno za gradske automobile.

 

 

 

 

 

Pomenuti električni motor posjeduje snagu od 231 KS i 290 Nm, što ovom automobilu omogućava da brzinu od 0 do 100 km/h dostigne za 6,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 180 km/h. Kapacitet baterije je 57 kilovat-časova, sa kojom ovo vozilo može da prijeđe 400 kilometara u jednom punjenju, a takođe posjeduje tehnologiju brzog punjenja, što znači da domet od 180 kilometara može da napuni za samo 10 minuta. Spoljašnji dizajn ovog automobila podsjeća na igled SUV modela, tako da je novi ID. life gradski automobil sa crossover karakterom. Razmak od tla je 190 milimetara, a unutra je izuzetno prostran i praktičan uprkos malim dimenzijama od samo 4091 mm dužine, širine 1845 mm i visine od 1599 mm. Takođe, još jedan zanimljiv detalj spoljašnjeg dizajna je izostanak retrovizora, umjesto kojih se nalaze kamere koje sliku prikazuju na 9-inčnom ekranu. Novi električni model kupcima će biti dostupan za par godina, to jest tek 2025. godine, a cijena bi trebala biti 20.000 eura za početnu verziju, dok će viši paket koštati 25.000 eura.

 

Datum objave: 09/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook