Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Predstavljen koncept sa 7 sjedišta, i do 600 kilometara dometa

Škoda Vision 7S

Predstavljen koncept sa 7 sjedišta, i do 600 kilometara dometa

Vision 7S je baziran na platformi Modular Electrification Toolkit i predstavlja pregled novog Škodinog identiteta brenda. Pokreće ga električni motor s velikom baterijom od 89 kWh smještenom u podu. Proizvođač automobila obećava domet do 600 kilometara i brzo punjenje sa do 200 kilovata...

Škoda je spremna da započne sljedeću fazu u svojoj strategiji elektrifikacije, predstavljajući budući serijski električni automobil konceptom Vision 7S, koji ima oblik kutijastog SUV-a sa sedam sjedišta i novim dizajnerskim jezikom. Češki proizvođač automobila je rekao da novi stil kombinuje robusnost, funkcionalnost i autentičnost, što su tri ključne vrline brenda. Vision 7S je prvi Škodin model koji nosi novi prednji dio kompanije Tech-Deck Face koji karakterizuje masivni branik sa integrisanih sedam vertikalnih letvica. Ona u sredini ima kontrastni narandžasti detalj, dok je cijeli dio podvučen aluminijumskom zaštitnom pločom. Široka ravna rešetka je okružena novim svjetlima u obliku slova T.

 

 

 


Zadnji kraj prati sličan koncept dizajna sa svjetlima u obliku slova T koja odgovaraju obliku prednjih svjetala. Isto se može reći i za vertikalne letvice, koje odgovaraju rasporedu na prednjoj strani. Vozilo se vozi na masivnim točkovima od 22 inča sa zatvorenim dizajnom za bolju aerodinamiku. Još jedan vrhunac kutijaste karoserije Vision 7S je ravna linija krova koja se spušta prema zadnjem dijelu i ima elegantan krovni spojler. Koncept je u isto vrijeme i prvi Škodin model sa mat bojom karoserije. Enterijer je tipičan Škodin, sa minimalističkim rasporedom i pametnim rješenjima. „Samoubilačka“ vrata otkrivaju prostran i prozračan prostor sa sjedištima za do sedam putnika. Većina materijala dolazi iz održivih izvora, a cijela kabina je bez prirodne kože. Pod je, na primjer, napravljen od recikliranih starih guma, dok su tkanine od recikliranih poliesterskih niti.

Datum objave: 31/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook