Naslovna > Automobili > Peugeot > 3008 > Predstavljen novi 3008 na domaćem tržištu

Peugeot 3008

Predstavljen novi 3008 na domaćem tržištu

Peugeot je predstavio komapktni SUV na našem tržištu sa nadahnutim novim dizajnom, više elegancije, redizajniranim prednjim krajem, novim FULL Led stražnjim svjetlima, bojama karoserije i Black Pearl opciji...

Iz bezbjedonosnih razloga u vezi sa virusom korona, Peugeot je danas na našem tržištu sa online prezentacijom predstavio nove modele 3008 i 5008. Sa više od 800,000 proizvedenih vozila od lansiranja 2016. godine, 3008 je lider na tržištu kompaktnih SUV vozila. Postigao je izvrsne prodajne rezultate u Evropi i svijetu, a titula Car Of The Year iz 2017. godine zaokružila je uspjeh. Novi 3008 savršeno reprezentuje ideje koje zastupa Peugeot, dolazi sa plug-in hibridnom opcijom, pogonom na dva ili četiri točka, te benzinskim i dizelskim motorima kombinujući užitak u vožnji u učinkovitost.

 

 


Kako bi bio korak ispred u pogledu stila, prednji kraj novog 3008 evoluirao je prema stilu koji je više nego ikada jedinstven i prepoznatljiv. Njegov nadahnjujući dizajn postavlja kodove za sljedeću fazu savremenosti, istovremeno naglašavajući profinjenost. Nova maska bez okvira simbolizuje još moderniji stil, zadržavajući fluidan dizajn. Vrh poklopca motora sada ponosno pokazuje monogram modela kao i cijela Peugeot gama. Prednja svjetla takođe su redizajnirana kako bi bila agresivnija i još više se odvojila od trenutnih kodova. Ona uključuju LED tehnologiju od prvog nivoa opreme. Ozada, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju (uključuju svjetla za vožnju unazad), prikazujući 3D kandže za snažniji svjetlosni potpis. Svjetla su pokrivena prozirnim, sjenovitim staklom, proširujući crni poklopac prtljažnika sa svake strane vozila, čime vizualno proširuje stražnji dio vozila.


Novi SUV biće dostupan u sljedećim bojama karoserije: Celebes plava, Vertigo plava, Pearl bijela, Artense siva, Platinum siva, Perla Nera Black, Ultimate crvena. Za najzahtjevnije kupce u pogledu stila, dostupna je nova opcija "Black Pack" koja će biti u ponudi na vrhunskim nivoima opremljenosti: GT i GT Pack.


Za uspjeh modela PEUGEOT 3008 zaslužna je spektakularna unutrašnjost. U novom 3008, PEUGEOT i-Cockpit® se promijenio kako bi bio još moderniji i približio se premium segmentu. Digitalni zaslon od 12.3” visoke rezolucije, u potpunosti je prilagodljiv i sadrži tehnologiju "Normally Black"  za visokokvalitetno prikazivanje te za još bolju preglednost i kontraste. Novi ekran od 10”  koji je visoke rezolucije i dolazi u seriji sa sedam elegantnih piano tipki koje omogućavaju direktan i stalan pristup glavnim funkcijama za udobnost. Na središnjoj konzoli, svi motori s unutarnjim sagorijevanjem nude opciju s automatskim mjenjačem. Sada u serijskoj opremi imaju komandu za odabir načina vožnje koja omogućuje odabir između tri načina vožnje: Normal, Sport i Eco. Kod izvedbi s Plug in motorima, komanda za odabir načina vožnje omogućava odabir između Electric (zadano pri pokretanju) / Hybrid / Sport / 4WD načina vožnje (samo HYBRID4 300).


Naravno, novi 3008 i dalje nudi čitav niz opreme za pomoć u vožnji: Adaptivni regulator brzine, tempomat, Visiopark 1 s 180° kamera za pomoć pri parkiranju straga, Visiopark 2 s 360° kamerom sprijeda i straga, Park Assist,aktivna funkcija za pomoć pri parkiranju, sistem za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, prepoznavanje saobraćajnih znakova i preporuka brzine, aktivan nadzor mrtvog ugla, Advanced Grip Control, Hill Assist Descent Control (HADC), otvaranje vrata prtljažnika bez korištenja ključa, stakleni panoramski krovni otvor, Multi-point masaža sjedišta, Električna parking kočnica.


Plug In motori su ikonski simbol filozofije marke Power of Choice, stoga novi Peugeot 3008 dolazi s 2 opcije Plug In motora: HYBRID4 300 e-EAT8 / pogon na 4 točka i do 59 km u 100% električnoj izvedbi (prema WLTP protokolu) i HYBRID 225 e-EAT8 / pogon na 2 točka i do 56 km u 100% električnoj izvedbi (prema WLTP protokolu). Što se tiče motora sa unutrašnjim sagorijevanjem dostupna su dva benzinska agregata, trocilindrični 1,2 PureTech sa 130 KS i četverocilindrični 1,6 PureTech sa 180 KS. Dizelski predstavnik je 1,5-litreni BlueHDi sa 130 KS.

Datum objave: 11/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook