Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Predstavljen novi Coupe Serije 8
FOTO GALERIJA (8)

BMW

Predstavljen novi Coupe Serije 8

Kada krene prodaja vozilo će biti dostupno sa dvije vrste agregata. Verzija 840d xDrive posjeduje šestocilindrični dizel TwinPower Turbo agregat dok M850i xDrive će imati V8 twin-turbo motor...

Kompanija BMW konačno je uoči trke „24 časa Le Mana“  predstavila svoj novi coupe model Serije 8. Spoljašnji dizajn ovog sportskog automobila je dinamičan, sa oštrim linijama i stilom koji ne ostavlja nikavu dilemu da je riječ o BMW-u. A upravo ogromna rešetka hladnjaka čini ovaj model prepoznatljivim već na prvi pogled. Što se dimenzija tiče, novi BMW Serije 8 je dugačak 4.843 mm, širok 1.902 mm i visok 1.341 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.822 mm. Ove dimenzije mu kao takve daju čvrstu i agresivnu formu. Kada krene prodaja ovog vozila ono će biti dostupno sa dvije verzije agregata. Prava 840d xDrive posjeduje šestocilindrični dizel, TwinPower Turbo agregat radne zapremine tri litara koji razvija 315 ks i 680 Nm obrtnog momenta, te će mu za ubrzavanje od 0 do 100 km/h trebati svega 4,9 sekundi. Riječ je naravno o jeftinijoj varijanti, bar za kupce u Evropi.

 

 

Druga verzija je M850i xDrive a koja posjeduje V8 twin-turbo agregat radne zapremine 4,4 litara koji razvija 523 ks i 750 Nm obrtnog momenta. Ovaj model će od 0 do 100 km/h ubrzavati za impresivnih 3,7 sekundi. Oba agregata su povezana sa unaprijeđenim osmostepenim Steptronic Sport automatskim mjenjačem, koji posjeduje nofi softver i kontrolu hidraulike. U standardnu opremu spadaju još i adaptivno M ovjes sa amortizerima koji se mogu elektronski podešavati, kao i BMW integral aktivno upravljanje. Na modelu M850i xDrive dostupna je i aktivna „roll“ stabilizacija. Tu je i mnogo bezbednosnih i sistema za asistenciju vozaču, kao što su aktivna kontrola krstarenja sa stani/kreni funkcijom, sistem za održavanje vozila u jednoj traci na putu, sistem upozorenja na čeoni sudar, asistencija prilikom parkiranja i još mnogo toga. Kada je reč o enterijeru tu je najnoviji operatvini sistem 7.0 koji se manifestuje preko tri ekrana. Instrument tabla je potpuno digitalna sa ekranom veličine 12,3 inča u dijagonali i osetljiv je na dodir, a nudi nekoliko grafičkih opcija. Ekran infotejnment sitema je takođe osetljiv na dodir i ima veličinu od 12,3 inča. Treći ekran služi za kontrolu klime i slično.

Datum objave: 16/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook