Naslovna > Automobili > Hyundai > Elantra > Predstavljen redizajn u Južnoj Koreji

Hyundai Elantra

Predstavljen redizajn u Južnoj Koreji

Prema Hyundaijevoj web stranici u Južnoj Koreji, ovo je tehnički pregled dizajna 2024 Avante jer za sada postoje samo četiri fotografije...

Hyundai je tiho objavio prve slike svoje blago ažurirane Elantre na svojoj web stranici u Južnoj Koreji gdje se kompaktna limuzina prodaje kao Avante. Revizije stila dolaze prilično rano u životnom ciklusu modela s obzirom na to da je sedma generacija predstavljena u martu 2020. prije nego što je krenula u prodaju kasnije te godine. Hyundai je razvio naviku brzog redizajniranja svojih modela, i iako se Elantra još uvijek čini svježom, vrijeme je za neke revizije. Najveći dio promjena primjetan je na prednjem dijelu gdje 2024 Avante dobija ravnija prednja svjetla koja se nalaze sa strane novododate metalne šipke koja se proteže preko cijele širine rešetke. Kad smo već kod toga, Hyundai je odlučio podijeliti rešetku na dva dijela dodavanjem elementa u boji karoserije u sredini.

 

 

 


Na zadnjem dijelu se nije desilo mnogo mnogo izmjena, osim branika koji sada ima drugačiji izgled sa pseudo difuzorom i širokim srebrnim elementom u obliku slova U koji se proteže od jednog ugla do drugog. Budući da je ovo samo redizajn, bočni profil je prebačen gotovo nepromijenjen, iako se čini da su dvobojni točkovi nova varijacija postojećeg kompleta. Osim toga, plastični panel na C-stubu sada ima složeniji uzorak. Unutra, nova tema Sage Green sa ekološki prihvatljivim materijalima jedina je novost najavljena do sada.

Datum objave: 27/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook