Naslovna > Automobili > Ford > Explorer > Predstavljen redizajn za kinesko tržište sa ekranom od 27 inča

Ford Explorer

Predstavljen redizajn za kinesko tržište sa ekranom od 27 inča

Čisto električni Explorer još uvijek nije proizveden, ali je njegov originalni datum lansiranja sredinom 2023. pomaknut na decembar 2024. kada proizvodnja navodno počinje. Ista je priča i sa modernijim Lincoln Aviator EV...

"Američka sofisticiranost susreće kinesku sofisticiranost" je način na koji Ford opisuje nedavno predstavljeni Explorer za Narodnu Republiku. SUV srednje veličine označen je kao potpuno novi model, ali u stvarnosti, to je samo redizajn trenutne generacije. Odmah se može primijetiti da je prednja maska znatno šira i da ju prate potpuno redizajnirana LED prednja svjetla. Bočni profil otkriva 21-inčne aluminijske naplatke sa dizajnom ventilatora, a više promjena ima nazad gdje je Explorer dobio šira zadnja svjetla. Bedž "Explorer" na vratima prtljažnika zamjenjuje mjesto gdje je bila Fordova značka, a plavi oval se nalazi nešto niže između zadnjih svjetala. Pridružuje mu se hromirana šipka koja je unutra, ali šira nego prije.

 

 

 


Daleko najuočljivija promjena je unutra gdje se na kontrolnoj tabli sada nalazi gigantski ekran osjetljiv na dodir od 27 inča koji takođe može vidjeti na Ford Evosu koji se prodaje u Kini. Naravno, masivni displej je progutao većinu konvencionalnih dugmadi, dok su centralni otvori za ventilaciju pomjereni niže kako bi se napravio prostor za XXL ekran koji se proteže preko suvozačeve strane instrument table.

Datum objave: 04/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook