Naslovna > Automobili > Hyundai > Tucson > Predstavljen redizajnirani Huyndai Tucson za 2019. godinu
FOTO GALERIJA (36)

Huyndai Tucson

Predstavljen redizajnirani Huyndai Tucson za 2019. godinu

Hyundai je na aktuelnom Sajmu automobila u New Yorku prikazao svoj restilizovani model Tucson za 2019. godinu. Izmjene na ovom crossover daju izgled njegovog starijeg brata – novog modela Santa Fe.

Predstavljeni Tucson dobija temeljito revidiran enterijer, kao i ekspanzivni sigurnosni paket sistema asistencije vozaču. Na prednjem dijelu, Tucson je pretrpio izmjene na rešetki hladnjaka, koje je dobila oštriji oblik i agresivniji izgled u odnosu na prethodnu verziju. U sredini rešetke se sata nalaze četiri šipke umjesto prethodne tri. Veći ugaoni izgled proteže se do LED prednjih svjetlosnih grupa koje su dobile izgled slova L. Izmjene na zadnjoj strani nisu toliko ekstenzivne, a uključuju zaobljeniji oblik zadnjih svjetlosnih grupa. Dodatni hromirani detalji su takođe dostupni u Limited verziji. Izmjene u dizajnu su dosta ekstenzivnije u kabinskom prostoru. Huyndaijevi dizajneri su prepravili centralnu konzolu, tako da se infortaiment sistem sada nalazi iznad kontrolne table, umjesto da je integrisan u nju. Ova promjena je omogućila da se ventilacioni otvori nalaze u sredini kontolne table tačno ispod displeja. Vozač ima dobar pregled na nadograđenu instumet tablu, na kojoj se sada nalazi elektronska parking kočnica.

 

 


Putnici se sada mogu osjećati dosta sigurnije tokom vožnje novim Tucsonom, jer je Huyndai prilično unaprijedio sigurnosni sistem vozila. Sistem za sprječavanje frontalnog udara kao i Lane Keeping Assist sada predstavljaju standardni dio opreme. Monitor za nadzor okoline i prilagodljivi tempomat upareni sa Stop and Go podrškom u gradskoj vožnji su takođe dostupni. Ostala oprema u novom paketu podrazumijeva adaptivni sistem svjetlosnog snopa, senzore za kišu, dupli USB priključak kao i bežični punjač uređaja. Novi Tucson je i dalje dolazi opremljen dvolitaskim četvorocilindričnim pogonskim agregatom od 164 KS i 204 Nm obrtnog momenta. Novi 2,4-litarski četvorocilindrični agregat od 181 KS i 237 Nm obrtnog momenta dolazi umjesto 1,6-litarskog četvorocilindaskog turbo agregata od 175 KS i 264 Nm obrtnog momenta. Oba ponuđena pogonska agregata dolaze uparena sa šestostepenim automatskim mjenjačem. Dvolitarski agregat dolazi u verzijama Value i SE, dok je novi 2,4-litarski agregat rezervisan za SEL, Sport i Limited verzije ovog modela. Predstavljeni model Huyndai Tucsona će biti dostupan na tržištu od jeseni, a cijena za sada još nije poznata.

Datum objave: 31/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook