Naslovna > Automobili > Aehra > SUV > Predstavljen terenac sa vratima superautomobila

Aehra SUV

Predstavljen terenac sa vratima superautomobila

Aehra je predstavila dizajn eksterijera SUV-a u Milanu, gdje je sjedište kompanije. Planovi su i za električnu limuzinu koja bi trebala da se pojavi u februaru 2023. Ako sve bude po planu, i SUV i limuzina će stići do kupaca 2025. godine...

Premijum SUV segment već je prepun konkurenata, ali italijanska kompanija Aehra želi da skoči iznad svih njih vozilom koje je upravo predstavila. Za sada se jednostavno zove Aehra SUV i iako nije prvi SUV koji ima gullwing vrata, prvi je koji ima gullwing i butterfly vrata. Aehra ih radije naziva vratima nalik na elitron, ali kako god da ih nazivaju, prednja dvoja se otvaraju i naprijed, dok zadnja jednostavno idu gore. Vrata su bez sumnje najupečatljivija karakteristika ovog novog električnog SUV-a, iako ultratanki bočni retrovizori i kratki prednji/zadnji prevjesi takođe privlače poglede.

 

 

 


Retrovizori su inspirisani trkaćim motociklima, a strmo nagnuto vjetrobransko staklo stapa se sa krovom koji se zatim pomjera unazad za brzu vibraciju. Karoserija se uglavnom završava sa međuosovinskim rastojanjem SUV-a od 118 inča, što kulminira u onome što direktor dizajna Aehra Filippo Perini naziva "hrabrim pristupom". Perini je ranije bio glavni dizajner u Lamborghiniju, što svakako objašnjava intrigantan dizajn.

 

 

 

Naravno, glatki oblik je jednako posvećen aerodinamičkoj efikasnosti koliko i izgledu. Koliko je tačno efikasan još uvijek nije poznato – detalji o snazi i dometu će doći kasnije – ali SUV ima aktivne aero komponente na prednjem i zadnjem dijelu radi optimizacije performansi, efikasnosti i bezbjednosti. Aehra takođe slobodno koristi kompozitne materijale za jednostruku konstrukciju SUV-a. „Aehra SUV predstavlja radikalnu kombinaciju najsavremenijih održivih materijala, ultranapredne EV tehnologije, pametnih proizvodnih tehnologija, čistog italijanskog dizajna i naravno, ključni trenutak u istoriji naše kompanije“, rekao je osnivač i izvršni direktor Aehra Hazim Nada.

Datum objave: 10/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook