Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLC > Predstavljena nova generacija GLC modela

Mercedes-Benz

Predstavljena nova generacija GLC modela

Nepogrješivo raznovrstan GLC prvi put se pojavio na tržištu prije 4 godine, kao i njegov prethodnik i ovaj SUV kombinuje izuzetne off-road...
Najnovija generacija se tako može pohvaliti prostranošću, praktičnošću i komforom, uz to stiže i spisak opreme pionirske tehnologije, prepoznatljiv dizajn, povezanost i vrhunski sistem infotainment-a. Samim tim GLC još jednom demonstrira kako se elegantno i bez napora mogu prepoznatljivi brendovi bezbjednosti i inteligentne prilagodljivosti kombinovati kako bi se ostvario veliki uspeh. Rezultat je SUV koji postavlja nove standarde, kako na putu tako i van njega.

 

 


Kada su u pitanju vizuelne promjene, one se prije svega mogu uočiti an maski hladnjaka, a prednji branik je takođe pretpio određene promjene, te dobio nove hromirane detalje. Promijenjen je i dizajn svjetlosnih jedinica, dok je LED tehnologija sada dolazi u standardnom paketu opreme. Zadnja svjetla su takođe redizajnirana, a tu je nov izgled izduvnih cijevi koje su sada trapezoidnog oblika. Enterijer nisu zahvatile veće dizajnerske promjene, prisutan je neizostavni novi MBUX multimedijalni sistem koji uključuje i digitalnu instrument tablu, kao i veliki, centralno postavljeni ekran u obliku tableta. Pogonske opcije uključuju dva benzinca i tri dizelaša. Oba benzinska agregata imaju 48-voltnu tehnologiju takozvanog “blagog hibrida”. Slabiji GLC 200 4Matic razvija sa 197 ks (145 kW), a jači GLC 300 4Matic proizvodi 258 ks (190 kW).  Bazični dizelaš je GLC 200d 4Matic sa 163 ks (120 kW), a slijede GLC 220d 4Matic sa 194 ks (143 kW) i GLC 300d 4Matic sa 245 ks (180 kW). Mercedes je proširio i ponudi opcione opreme, novi GLC u prodaji bi se trebao naći polovinom ove godine, a cijene još uvijek nisu saopštene.
 

 

Datum objave: 01/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook