Naslovna > Tehnika > Predstavljena nova generacija PCM infotainment sistema

Porsche

Predstavljena nova generacija PCM infotainment sistema

Porsche Communication Management sistem ulazi u šestu generaciju, a u nove Porscheove modele će donijeti savremene mogućnosti povezivanja i glasovne kontrole, a novost u odnosu na prethodnika je i Android Auto koji je prvi put dostupan uz PCM 6.0...

Poboljšana verzija Porscheovog operativnog sistema donosi novi izgled menija i ažuriranu Porsche Connect smartphone aplikaciju, a po prvi put je dostupan i Android Auto. Bazna verzija sistema se već isporučuje uz električni Taycan, a od sada će biti ponuđena i uz 911, Cayenne i Panameru. Jednu od najvećih novosti predstavlja pametni sistem navigacije podržan znatno snažnijim hardverom. Sistem sada brže prati stanje u saobraćaju i preračunava zamjensku rutu u slučaju nezgode ili zastoja na cesti. Na autoputu je dostupna i mogućnost praćenja gužve u svakoj pojedinačnoj traci pomoću obojenih oznaka, a u proračun vremena potrebnog za dolazak na destinaciju se uzima u obzir čak i opterećenost automobila ili prikolice koju vuče.

 

 


Glasovna kontrola funkcioniše prirodnije nego u prethodnoj generaciji, pa umjesto prepoznavanja unaprijed određenih fraza, može da prepozna razgovorne rečenice. U slučaju da vozač kaže “Hladno mi je“, uključiće se klima uređaj, a ako kaže „Treba mi gorivo“, navigacijski sistem će brikazati najbližu benzinsku pumpu. Novi interfejs ima pojednostavljenu grafiku u cilju bolje preglednosti i bržeg pronalaženja potrebnih informacija. Sa novim sistemom je došla i nova Porsche Connect aplikacija koja nudi poboljšane mogućnosti. Vozač sa svog pametnog telefona može očitati nivo goriva ili baterije, te pritiska u pneumaticima, otključati ili zaključati vrata i upravljati klima uređajem. Za vlasnike željne sportske vožnje na stazi, PCM 6.0 integriše Virtual Race Coach sistem sa bazom podataka koja obuhvata 300 staza širom svijeta i savjetuje vozača o idealnoj trkačkoj liniji uz mjerenje vremena kruga.

Datum objave: 18/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook