Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Predstavljena sa ručnim mjenjačem i izdanjem A91-MT

Toyota Supra

Predstavljena sa ručnim mjenjačem i izdanjem A91-MT

Postoji više u promjeni modela od ručnog mjenjača i specijalnog izdanja jer je Toyota dodatno podesila ogibljenje i upravljanje, kao i režim staze za lakše driftove. Zanimljivo je da sada postoji funkcija Hairpin+ koja omogućava veću razliku u stepenu okretanja točkova kako bi uvrnute puteve učinila ugodnijim...

Najzad, vozači mogu sami da „veslaju“ u Toyoti Supra. Model 2023. je tu, zajedno sa pedalom kvačila. Čak i prije ulaska u kabinu možete reći da se radi o modelu 6MT po crvenom natpisu „Supra“ na stražnjem braniku. Oglašavan kao novi razvoj, manuelni mjenjač zamišljen je posebno za 3,0-litarski motor, za koji svi znamo da je pozajmljen od određenog njemačkog proizvođača automobila. Toyota ga označava kao „inteligentni ručni menjač“ (iMT) koji sadrži softver po mjeri za određivanje prioriteta performansi. Kako to zapravo funkcioniše? Obrtni moment motora se dodatno optimizuje kada pritisnete, a zatim otpustite pedalu kvačila tokom prebacivanja u viši stepen prenosa. „Dosljedne performanse“ se isporučuju prilikom prebacivanja u nižu brzinu, ali iMT možete isključiti aktiviranjem Sport moda.

 

 

 


Za „manuelnu“ Supru, konzolna jedinica i lokacija selektora načina vožnje su malo promijenjeni kako bi se stvorio razmak od 1,7 inča između dugmadi i mjenjača. Imajte na umu da je 6MT dostupan isključivo sa šestocilindarskim agregatom. Možete imati tri pedale u verzijama 3.0 i 3.0 Premium, koje se takođe nude i sa opcionim automatikom.

 

 

 

Nova verzija A91-MT za 2023. dolazi isključivo s priručnikom i ima sve pogodnosti Premiuma, ali sa presvlakom od kože Cognac i alkantarom obmotanom ručicom mjenjača. Specijalni model je ograničen na 500 automobila farbanih u CU Later Grey ili Matte White. A91-MT je dostupan samo u SAD-u i dolazi sa novim JBL zvučnim sistemom sa 12 zvučnika koji se nudi kao standard i za Premium opremu.

 


Toyota će Supru iz 2023. imati kod dilera kasnije ove godine, a detalji o cijenama će biti objavljeni u dogledno vrijeme.

Datum objave: 28/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook