Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Velar > Predstavljeno osvježenje za 2021. godinu

Range Rover Velar

Predstavljeno osvježenje za 2021. godinu

Land Rovrer je predstavio ažuriranu verziju SUV modela Range Rover Velar za ovu godinu, koja donosi nova tehnološka unaprijeđenja i nove stilske izmjene...

Jedna od najvažnijih tehnoloških novina je sistem za pročišćavanje zraka u kabini, koji poboljšava mogućnosti filtriranja vazduha unutra.  Pored filtriranja čestica do 2,5 mikrona iz zraka u unutrašnjosti, sistem sada kontroliše i nivo CO2 u automobilu i automatski provjetrava kabinu ako količina postane previsoka. U kompaniji kažu da bi ovo moglo poboljšati sigurnost putnika, smanjiti pospanost i pomoći u sprječavanju nesreća zbog umora. Takođe dostupna je funkcija „predkondicioniranja“, koji označava osvježavanje zraka u kabini prije nego što vozač dođe do automobila. Ovaj sistem se može programirati pomoću infotainment sistema.

 

 

 

 

 


Infontainment sistem je takođe unaprijeđen u ovoj verziji, pa će sada vozači biti u mogućnosti da se istim povežu putem pametnog telefona, pomoću aplikacija Android Auto i Apple Carplay. Dodatni sigurnosni sistemi koji spadaju pod kategoriju tehnoloških novina su standardno ugrađene kamere za vožnju unazad i novi prilagodljivi sistem tempomata sa pomoći pri upravljanju. Sirurnosni sistemi su dodati i u segmentu pneumatika, gdje su sada dostupni pneumatici koji sami saniraju probijanje, u nastojanju da se ublaže nesreće izazvane ubodima. Oni Imaju dodatni sloj materijala između gaznog sloja i unutrašnje stijenke gume, koji stvara hermetički zatvarač preko probodnih rana i omogućava automobilu da nastavi vožnju neoštećen. Paleta boja sastoji se od 14 opcija, uključujući dvije potpuno nove varijante nazvane: Ostuni Pearl White i Lantau Bronze. Paleta motora, međutim, ostaje sasvim ista kao kod prethodnika, a kupci imaju isti izbor benzinskih i dizelskih motora. Asortiman dizela otvara se 2.0-litarskim četvorocilindričnim blagim hibridnim agregatom od 201 KS, dok se iznad toga, nalazi se 3,0-litarski šestocilindrični agregat od 296 KS. Asortiman benzinaca otvara se 2,0-litarskim četverocilindričnim motorom od 245 KS, a sljedeći je 3,0-litarski motor sa šest cilindara sa 395 KS. Verzija sa najsnažijom pogonskom jedinicom je plug-in hibridni model sa motorom Velar P400e, koji spaja 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor s električnim motorom za kombinovanu snagu od 398 KS i 640 Nm obrtnog momenta. Sa punim nabojem, 17,1kWh baterija nudi maksimalni domet od 33 milje i ekonomičnu potrošnju goriva. Range Rover Velar izdanje za 2021. godinu, već je dostupno za naručivanje, a cijena automobila zavisiće od paketa opreme i pogonskog sklopa.

Datum objave: 19/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook