Naslovna > Automobili > Porsche > Macan > Predstvaljen novi Macan S

Porsche

Predstvaljen novi Macan S

Prvobitno je Porsche predstavio restilizovanu verziju modela Macan, a sada je predstavljena i verzija Macan S, sa moćnim V6 turbo agregatom, koji će ovom SUV-u omogućiti ubrzanje do stotke za 5,1 sekundu...

Pogonsku jedinicu novi Macan S dijeli sa Cayenne i Panamera modelima, koja je u stanju da razvije 349 ks i 480 Nm obrtnog momenta, što je blago poboljšanje u odnosu na prethodnika. Ove brojke su dovoljne za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 251 km/h. Šasija je doživjela poboljšanje, neke čelične komponente su zamijenjene aluminijskim, upravljanje je postalo neutralnije, tu je opciono i vazdušno vješanje, pa će uživanje u vožnji biti još veće.

 


Proizvođač tvrdi da su i kočnice sada mnogo bolje, povećani su prednji kočioni diskovi za 10 mm, ali su i deblji za 2 mm, dok će kupcima opciono stajati na raspolaganju i kočnice od karbona. Kada je u pitanju dizajn spoljašnjosti, najveće promjene se mogu uočiti na zadnjem dijelu automobila, koji je sada dobio novu LED svjetlosnu jedinicu koja se prostire čitavom širinom vozila, a u standardnom paketu stižu i prednja LED svjetla. Enterijer je obogaćen sa PCM infotejnment sistemom sa full-HD ekranom osetljivim na dodir dijagonale 10,9 inča, a pored toga se ističe i onlajn navigacija sa izvještavanjem o saobraćaju u realnom vremenu, kao i glasovna kontrola, te još nekolicina poželjnih tenoloških inovacija. Novi Porsche će se prodavati po početnoj cijeni od 48.750 funti.

Datum objave: 13/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook