Naslovna > Cupra > Ateca > Prefinjenost na španski način

Cupra Ateca Limited Edition

Prefinjenost na španski način

Cupra je lansirala na tržište limitiranu seriju SUV modela Alteca, sa još bolje dotjeranim ionako skladnim dizajnom i dobrim performansama....

 

Nijansa karoserije ove limitirane serije je uokvirena detaljima u karakterističnoj bakarnoj boji, koja se nalazi na krajevima 20-inčnih aluminijumskih naplataka, na krovnom spojleru, retrovizorima i oznaci modela. Unutrašnjost je presvučena Alcantarom, a tu je i poseban Brembo kočioni sistem sa diskovima od 18 inča. Još jedan detalj koji se izdvaja na ovom modelu Atece je Akrapovič izduvni sistem, koji daje poseban zvuk i ugođaj u vožnji. Detalji oko izmjena na pogonskom dijelu nisu pominjani, ova limitirana serija dostiže ubrzanje od nule do 100km/h za 4,9 sekundi, dok osnovnoj varijanti treba 5,2 sekunde. maksimalna brzina je limitirana na 247 km/h.

 

 

Ukoliko su ove performanse pojedincima slabe, tu je njemačka tuning kuća ABT koja izvlači maksimum  snage i performansi iz modela Ateca, tako da je ukupna snaga od 296 KS povećana na 345 KS dok je ubrzanje ostalo nepromijenjeno.

Datum objave: 11/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook