Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Premijera SUV konačno u februaru?

Alfa Romeo Tonale

Premijera SUV konačno u februaru?

Dugo očekivani SUV model italijanskog proizvođača Alfe Romeo pod nazivom Tonale najvjerovatnije će biti predstavljen u februrau naredne godine...

Javnost je upoznata sa konceptnom verzijom SUV modela Tonale, tokom sajma automobila u Ženevi u februaru 2019. godine i od tada zainteresovani kupci čekaju na premijeru produkcijske varijante. Kriza izbijanja pandemije virusa COVID-19, te nestašica materijala doveli su do toga da se postupak razvoja oduži. Takođe direktor brenda je i sam odložio premijeru želeći da prvo unaprijedi priključno-hibridni pogonski sklop, jer nije bio zadovoljan postojećim stanjem. Naredna premijera bila je zakazana za februar u sklopu sajma automobila u Ženevi 2022. ali je ova manifestacija otkazana zbog epidemiološke situacije, pa se trenutno ne zna konkretno kada će Tonale zvanično ugledati svjetlost dana.

 

 

 

 

 


Ovih dana pojavila se još uvijek nepotvrđena vijest da konkretan datum premijere mogao biti 8. februar, ali se još uvijek čekaju vijesti iz same kompanije. Trenutno nema mnogo zvaničnih informacija o nadolazećem SUV-u, ali novinari često izbacuju odrećene podatke, kao što su dimenzije, paketi opreme ili ponuda pogonskih sklopova, koja će sadržati dizel varijantu, dvije verzije benzinskih motora, te priključno-hibridni sklop.

Datum objave: 30/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook