Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Outlander > Priključni hibrid dolazi krajem mjeseca

Mitsubishi Outlander Plug-In

Priključni hibrid dolazi krajem mjeseca

Mitsubishi je odredio tačan datum predstavljanja nove generacije elektrifikovane verzije SUV modela Outlander, a prije toga javnost je počastio sa par zvaničnih fotografija...

Početkom godine, u februaru, japanski proizvođač automobila predstavio je novu generaciju Outlandera, koji je pokretan benzinskim SUS motorom, jasno je bilo da će elektrifikovana verzija doći u narednom periodu. Čekanju se sada bliži kraj jer je zvanično objavljen datum predstavljanja priključnog-hibrida. Ovaj događaj zakazan je za 28. oktobar, a iz kompanije su do tada objavili set oficijalnih fotografija, najekonomičnije verzije Outlenera.

 

 

 

 

 


Sudeći prema fotografijama, elektrifikovana verzija gotovo je upotpunosti identična varijanti sa SUS motorom, osim par sitnih detalja, tako da nema značajnih novina. Par razlika koje donosi nova verzija u odnosu na standardni model, karakteristične su za elektrifikovane automobile, a riječ je o dodatnom poklopcu za gorivo, koji služi kao priključak za punjenje, kao i oznaka Plug-In Hybrid EV na prednjim vratima i vratima prtljažnika. Dodatna, i jedina stilska razlika ove varijante je crni krov, na jednoj od kombinacija boja. Nema razlika ni u kabini, gdje se čini da je samo digitalna instrument tabla malo drugačija jer sadrži namjenski odjeljak za pogonski sklop PHEV, koji prikazuje stanje napunjenosti baterije, što je jedina razlika u odnosu na model koji je predstavljen početkom godine. Međutim razlike su osjetne, ukoliko se uporedi priključni-hibrid nove generacije sa istom verzijom prošle, pa tako osim što donosi velika poboljšanja u pogledu kvaliteta materijala i tehnološkog nivoa, kabina ima i prednost jer nudi raspored u tri reda sjedišta, koji ranije nije bio dostupan sa plug-in hibridnim modelom. Mehaničke postavke za sada su još uvijek obavijene velom tajne, a čini se kako proizvođač nema namjeru da ih otkriva sve do same premijere. Jedino što je Mitsubishi potvrdio je da će novi Outlander PHEV imati jaču snagu i efikasniju bateriju za veći domet vožnje u električnom pogonu. Nakon premijere elektrifikovani Outlender će u Decembru biti dostupan na domaćem tržištu u Japanu, a naredne godine će se pojaviti i na drugim tržištima.

Datum objave: 14/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook