Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Pripreme za debi možda već u Minhenu

BMW Serija 2 Active Tourer

Pripreme za debi možda već u Minhenu

Bavarski proizvođač automobila uskoro će predstaviti novi model Serije 2 Active Tourer, koji je na posljednjim špijunskim fotografijima uhvaćen na testiranju na stazi u Nurburgringu...

Fotografije nastale nedavno prikazuju testni model novog hatchbacka Serije 2 Active Tourer, tokom vožnje na poznatoj stazi u Nurburgringu. Prvi model BMW marke sa pogonom na prednje točkove, uskoro dobija osvježenje, a špijunski snimci pokazali su da je prototip i dalje je prekriven obilnom količinom kamuflaže, iako ne izgleda tako opsežno kao prije, otkrivajući malo prednjeg kraja i rešetke. Dizajn BMW-ovog hatchbacka sa petoro vrata neće imati radikalne izmjene u odnosu na prethodnika. Međutim novi model ipak će donijeti neke novine u nadi da će njima privući nove kupce i zadržati stare, tako je međuosovinsko rastojanje povećano, što bi trebalo omogućiti više unutrašnjeg prostora za putnike i teret.

 

 

 

 

 

 

Postoje i neke primjetne razlike u stilu, poput položaja bočnih retrovizora koji su pomjereni sa podnožja A stuba na vrata. Maska hladnjaka takođe izgleda nešto veće, i biće okružena elegantnim dvostrukim LED svjetlima, dok će se LED svjetla nalaziti i na zadnjem kraju automobila. Za sada nema podataka o tome šta će se tačno nalaziti ispod poklopca motora, ali postoje određene glasine i nagađanja. Tako se mogu očekivati serije motora sa tri i četiri cilindra i sa turbopunjačem. Pogon će biti standardno usmjeravan na prednje točkove, iako će BWM učiniti dostupnim pogon na sva četiri točka. Podloge Active Tourera omogućiće mu da ponudi plug-in hibridnu opciju, a može se očekivati i potpuno električna verzija, mada treba sačekati službeno predstavljanje. Trenutno nisu određni ni tačno mjesto i datum predstavljanja ovog automobila, ali najvjerovatnije je da će to biti sajam automobila IAA Mobility u Minhenu za 15ak, dana. Za sada nema nema informacija o cijeni, i na to će kuoci morati sačekati do zvaničnih informacija. Kada je riječ o tome kada će ovaj automobil biti dostupan u auto salonima, pretpostavka je da bi se to trebalo desiti do kraja ove godine.

 

Datum objave: 21/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook