Naslovna > Vijesti > Prodaje se poslednji nov Saab 9-3

Svenska Airplane Aktiebolaget

Prodaje se poslednji nov Saab 9-3

Švedski proizvođač Svenska Airplane Aktiebolaget ili skraćeno Saab, nastao je davne 1937. godine kao tvornica aviona, a svoju karijeru je okončao kao proizvođač automobila...

Posljednji potpuno novi primjerak čuvenog švedskog proizvođača našao se u prodaji. Podsjetimo da je prije 6 godina Svenska Airplane Aktiebolaget prestao sa proizvodnjom automobila sa oznakom “Saab”, a dugogodišnja tradicija proizvodnje Saab-ove tvornice, nastavlja se pod novim brendom Spyker, u vlasništvu National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), koja planira da započne proizvodnju premijum električnih vozila. Nedugo nakon bankrota kompanije, prekinuta je proizvodnja i modela 9-3, koji se sada našao u ogalsima, u Italiji. Ovaj model je u trentunom vlasništvu "Zanetti Omero & C", nekadašnjeg ovlaštenog prodavca uagašene švedske marke.

 


Automobil na svom satu ima zabilježenih, pređenih 90 km, iako godište nije navedeno, prestpsotavlja se da je proizveden 2011. godine, a posjeduje Vector paket opreme koji uključuje automatski klima-uređaj, sjedišta presvučena kožom, grijače vjertobranskog stakla, parking senzore, tempomat, aluminijumske naplatke. Ispod poklopca motora se nalazi Fijatov dizel agregat, radne zapremine 1,9 litara, koji razvija 131 ks uparen sa šestostepenim manulenim mjenjačem, sve ovo možete dobiti po cijeni od 31.000 eura.

Datum objave: 12/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook