Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Prodajni rekordi za M diviziju

BMW M

Prodajni rekordi za M diviziju

Uprkos neizbježnom uticaju korona virusa na tržište auto industrije, BMW M je sa 144,218 prodatih jedinica zabilježio rekordnu prodaju u 2020. godini...

Broj prodatih BMW automobila sa M oznakom predstavlja porast od 6% u odnosu na 2019 godinu. Uticaj na ovakav rezultat sigurno leži u dolasku novih modela kao što su BMW X5 M, BMW X6 M i nešto ekskluzivniji BMW M2 CS. Ukoliko unutar ove statistike posmatramo samo visoko performantne modele, dakle bez M Performance automobila, BMW M je i tu povećao broj isporuka širom svijeta za 4% u odnosu na godinu ranije. Dalje posmatrano, na nekim od najvažnijih tržišta širom svijeta poput Sjedinjenih Američkih Država ili Kine, postignuti su novi rekordi. Takođe, u Rusiji, Italiji i Velikoj Britaniji, broj isporučenih BMW sportskih automobila premašio je očekivanja.

 

 


,,Primjećujemo konstantno rastuću potražnju za BMW M automobilima na svim relevantnim tržištima“, objašnjava Thomas Felbermair, šef prodaje i marketinga u BMW M GmbH. ,,Zbog ovoga i zahvaljujući angažmanu naše jake dilerske mreže bili smo izuzetno uspješni u suočavanju sa izazovima koje predstavlja pandemija“. Brojevi su još impresivniji s obzirom da modeli poput F80 M3 i F82 M4 nisu bili u proizvodnji u Evropi. Tako se 2021. godina sprema za još jednu sjajnu godinu za M diviziju sa novim modelima kao što je M5 CS, čije se predstavljanje očekuje ovog mjeseca, i naravno novi G80 M3 i G82 M4. Velika očekivanja polažu se i u prvog M3 karavana koji će biti predstavljen ove godine, ali će prodaja vjerovatno započeti 2022. godine.
Kao što je očekivano i u skladu sa trendovima, BMW M će predstaviti i elektrifikovano M vozilo u 2021. godini. Markus Flasch najavljuje godinu punu iznenađenja, ali bez riječi o elektrifikovanom M automobilu. Prema nekim pretpostavkama, moglo bi se raditi o novom X8 M plug-in hibridu.

Datum objave: 19/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook