Naslovna > Automobili > Jaguar > XE > Proizvodnja nije završena, knjige narudžbi su još otvorene

Jaguar XE i XF

Proizvodnja nije završena, knjige narudžbi su još otvorene

Ponovo oživljeni Jaguar će se fokusirati na profitne marže, a ne na količinu, u pokušaju da nadmaši Aston Martin i Bentley. Posljedično, proizvodni kapacitet će se značajno smanjiti, a kaže se da će se kvalitet "dramatično poboljšati"...

Jaguar je isključio električni XJ neposredno prije nego što je model sljedeće generacije trebao biti službeno predstavljen. Nakon toga su došle vijesti da su manji XF i XE povučeni iz proizvodnje iz fabrike u Castle Bromwichu još u martu. Međutim, glasnogovornik britanskog brenda demantuje te glasine rekavši da se dvije limuzine još uvijek sklapaju. Jaguar se obavezao da će ispuniti postojeće narudžbe i prihvatiti nove za XE i XF limuzine, pri čemu je potonji dostupan i kao praktičniji Sportbrake karavan na određenim tržištima. Međutim, na isporuku automobila čeka se u prosjeku šest mjeseci.

 

 

 


Ne računajući Kinu, globalna prodaja XE iznosila je samo 416 u prva četiri mjeseca godine tokom kojih je XF ostvario 974 prodaje. Potražnja je bila mnogo veća u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta jer je lokalno izgrađen XEL sa dugim međuosovinskim razmakom pronašao 3.263 nove kuće u prvom kvartalu 2022. godine. U istom intervalu, prošireni XFL kupilo je 2.990 ljudi.

Datum objave: 14/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook