Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > Protekla godina izrazito uspješna

Mercedes-Benz G Klasa

Protekla godina izrazito uspješna

Luksuzni Mercedesov model G Klase iza sebe je imao veoma dobru sezonu kako govore i prodajni rezultati, na osnovu kojih je ovaj model ostvario rekordan broj isporuka...

U godini iza nas model G Klase zabilježio je 41.174 nove registracije, čime je oboren rekord po broju ostvarenih prodaja u jednoj godini još otkako je ugledao svjetlost dana, davne 1979. godine. Tako je ovaj luksuzni model najbolji rezultat u svojoj istoriji ostvario tokom jedne od najtežih godina za automobilsku industriju u proteklih nekoliko decenija. Nestašica mikročipova i poluprovodinka, te posljedice epidemije virusa nisu uspjele da kupce odvuku od ovog luksuznog automobila. Izrazito dobar rezultat G Klase protekle sezone, rezultat je prodajne strategije Mercedesa za 2021. godinu.

 

 

 

 

 

Naime usljed navedenih kriza u kompaniji su odlučili da prioritet prilikom proizvodnje daju modelima koji donose veću zaradu pojedinačno, dakle luksuznim vozilima u koji spada i G Klasa. Tako su smanjen obim proizvodnje i veoma duga čekanja prilikom kupovine zaobišli ovaj model. Sigurno je i to da će popularnost G Klase nastaviti da raste u budućnosti jer su u Mercedesu odlučni da konstantno unaprijeđuju ovaj model i u ponudu uvode nove verzije. Tako će ove godine biti predstavljena redizajnirana verzija trenutne generacije, dok će na tržište 2024. godine stići i potpuno električni model, čiji koncept je predstavljen 2021.

Datum objave: 12/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook