Naslovna > Automobili > BMW > M Hybrid V8 > Prototip predstavljen sa kamuflažom

BMW M Hybrid V8

Prototip predstavljen sa kamuflažom

Njegov trkački debi bi se trebao održati sljedeće godine u IMSA WeatherTech SportsCar Championshipu, a odluka o ulasku u Le Mans 2024. biće donesena u doglednoj budućnosti...

BMW je najnoviji veliki proizvođač automobila koji je predstavio svog prototipa Le Mans Daytona kandidata objavljivanjem slika onoga što će biti poznato kao M Hybrid V8. Elektrifikovana mašina nosi jubilejnu boju kojom se obilježava 50 godina M divizije i služi kao kamuflaža da sakrije finije detalje. Vanjska završna obrada ima više od toga jer uključuje i mutne slike legendarnih trkaćih automobila, uključujući 1976 3.0 CSL i 1981 M1/C.

 

 

 


Prerušavanje ne može sakriti spektakularan oblik trkaćeg automobila sa uglađenim farovima sa dvije blago nagnute šipke slične onima iz koncepta i Vision Circular. Od masivnog prednjeg difuzora i prozirnih blatobrana do ogromnog zadnjeg krila i difuzora, M Hybrid V8 je jednako zanimljiv kao i ostali LMDh prototipovi do sada otkriveni. Dobija novu interpretaciju M bočnih retrovizora, a primijetićete i starinski Motorsport amblem pored neobičnih zadnjih svjetala. Sa Dallara šasijom, BMW M Hybrid V8 ima široku rešetku.

 


BMW ne govori o specifikacijama, ali ne tražite dalje od dokumenta na FIA-inoj web stranici o LMDh propisima. Proporcije trkačkog automobila ne smiju prelaziti 5.100 milimetara u dužinu, 2.000 mm u širinu i 1.060 mm u visinu. Međuosovinsko rastojanje će iznositi 3,148 mm, ali će regulisana udaljenost između osovina imati dopuštenje od +/-5 mm za podešavanja. Bez goriva i vozača, prototip će biti težak najmanje 1.030 kilograma.

Datum objave: 06/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook