Naslovna > Automobili > Volkswagen > Tarok Concept > Prva tizer fotografija novog koncept modela

Volkswagen

Prva tizer fotografija novog koncept modela

Polako se bliži predstavljanje novog VW koncept modela u pikap verziji, koje je planirano za 6. novembar na Sajmu automobila u Sau Paulu, tim povodom ova kompanija je objavila i prvu fotografiju tog koncepta...

Iz Volkswagena su novi model opisali kao ,, izvanredan pikap ”koji kombinuje najbolje osobine kamioneta i SUV modela. Nisu otrkivali previše detalja, ali su naveli da će koncept imati inovativni prostor za teret koji se može produžiti obaranjem zadnjeg panela na kabini, kao i to da će biti baziran na MQB platformi i imati pogon na sva četiri. Novi VW će biti pozicioniran ispod modela Amarok, a trebao bi biti orjentisan više ka urbanim sredinama.

 


Sa objavljene tizer fotografije se može uočiti dosta dizajnerskih poteza, čitavom širinom zadnjeg dijela se prostiru svjetlosne jedinice, dok su duž krova primjetne kratke ,, šine ". Iz kompanije su takođe saopštili da se serijski model neće mnogo vizuelno razlikovati od koncepta, te da će biti lansiran u Brazilu tokom 2020. godine i ubrzo potom bi trebao biti dostupan i na drugim tržištima širom svijeta.

Datum objave: 31/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook