Naslovna > Teme > Prvi Ferrarijev SUV definitivno dolazi

Ferrari

Prvi Ferrarijev SUV definitivno dolazi

Prvi čovjek Ferrarija Sergio Marchionne potvrdio je da prvi SUV sa propetim konjićem na maski motora definitivno dolazi.

Iako je Ferrari prije dvje-tri godine tvrdio da nikada neće proizvesti SUV model čini se kako novi  menadžment sa Marchionneom na čelu bez imalo obzira krši dugogodišnju tradiciju. Sve bolja prodaja skupih SUV vozila nagnala je i Ferrarijevo rukovodstvo da ponudi odgovor na Lamborghini Urus i Bentley Bentaygu.
Prema  posljednjim informacijama odluka je o proizvodnji SUV-a je definitivna i konačna. Još je jedino ostalo da se definiše proizvodnja u narednih 30 mjeseci. U principu želi se ograničiti broj proizvedenih primjeraka, bez obzira na trenutne proizvodne kapacitete, a sve u cilju zadržavanja ekskluzivnosti.

 


Za sada se ne zna finalni oblik karoserije ali nema sumnje da će biti izveden u Ferrarijevom stilu. Iduće se godine očekuje predstavljanje Ferrarijevog petogodišnjeg plana pa samim tim i otkrivanje nekih zanimljiv detalja...
Ferrari ovakav način razmišljanja pravda činjenicom što je Jeep najvrijedniji član FCA grupacije za koji vlada veliki interes na tržištu. Da li to znači da će se dijeliti neke tehnološke komponente? Niko ne zna odgovor ali nema sumnje da bi to bilo svetogrđe.
Ljubitelji Ferrarija tvrde da je još jedino ostalo da Marchionne objavi da će Ferrari početi proizvoditi dizel motore. Možda bi takva vijest bila uskoro planirana da novi svjetski trend nije globalno izbacivanje dizel motora iz ponude... 

 

Datum objave: 10/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook