Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Prvi modeli i8 Roadster uručeni vlasnicima

BMW

Prvi modeli i8 Roadster uručeni vlasnicima

Ovo specijalno izdanje modela posjeduje keramičke prekidače, enterijer izrađen od kombinacije kvalitetne plasitke i ugljeničnih vlakana, unapređeni Harman Kardon audio sistem i i8 logo...

Kompanija BMW isporučila je prvih 18 primjeraka modela i8 Roadster njihovim vlasnicima ali ovaj put je to bilo nešto drugačije u odnosu na raniji period. Naime, oni su sve vlasnike vozila pozvali u njihovo sjedište u Minhenu gdje su im svečano otkrili njihova vozila a nakon toga i predali u vlasništvo. Svi kupci su dio BMW i8 kluba i svako od njih već posjeduje ovaj model u coupe verziji.  Riječ je modelilma iz „First Edition“ serije, a svaki od 18 automobila ima pločicu sa rednim brojem. Osim njih numerisani će biti i ostali primjerci, tačnije ukupno njih 200. 

 

 

Ovo specijalno izdanje modela i8 Roadster posjeduje keramičke prekidače, enterijer izrađen od kombinacije kvalitetne plasitke i ugljeničnih vlakana, unapređeni Harman Kardon audio sistem i i8 logo koji se projektuje na podu nakon što se otvore vrata automobila. Kao i kod coupea, pogonski sklop ovog modela se sastoji od trocilindarskog benzinskog agregata sa turbo punjačem, radne zapremine 1,5 litara, elektromotora i pogonskih baterija. Agregat razvija 231 ks i 319 Nm obrtnog momenta, dok elektromotor razvija dodatnih 143 ks i 249 Nm obrtnog momenta. Prema tome, ukupna izlazna snaga ovog hibridnog pogonskog sklopa je 374 „konja“. 

Datum objave: 29/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook