Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > Prvi teaser još snažnije petice

BMW M5 CS

Prvi teaser još snažnije petice

BMW M5 Competition neće još dugo činiti vrh ponude kada je u pitanju popularna ,,petica“, jer su u Minhenu prikazali prvi teaser najsnažnijeg CS izdanja…

Najsnažnije izdanje BMW-ove serije 5 dolazi u Competition izdanju i postiže nevjerovatne brojke uključujući snagu od 625 KS, 750 Nm i ubrzanje od 0-100 km/h za svega 3,3 sekunde. U BMW-u ipak vjeruju da ima prostora za poboljšanje, pa su tako najavili još moćniji M5 CS. Baš kao što je to bio i ranije slučaj sa M2, M3 i M4 modelima sa CS oznakom, i M5 CS obećava veću snagu i manju težinu. Na snimku koji je postavljen na društvenim mrežama BMW je otkrio snagu od 635 KS i smanjenje težine za 70 kg u odnosu na M5 Competition. Aktuelni pogon na četiri točka i osmostepeni automatski mjenjač trebalo bi da se prenesu u novi model bez izmjena.

 

 


Kratki video daje nam prvi uvid i u spoljašnje detalje novog M5 CS modela ističući detalje poput bronzanih naglasaka oko bubrežastih rešetki, zatim tu su i odgovarajući aluminijumski točkovi sa crvenim keramičkim čeljustima, kao i žuta prednja svjetla u ,,moto stilu“. Za sada nema nagovještaja kako bi enterijer mogao izgledati, ali mogu se očekivati brojne CS oznake i specijalna sportska sjedišta. Ostali detalji biće poznati u narednom periodu s obzirom na to da bi M5 CS trebalo da debituje početkom 2021. godine, a u prodaji nešto kasnije iste godine. Trenutni BMW M5 Competition kreće od 129,900 eura, pa nema sumnje da će CS model biti znatno skuplji.

Datum objave: 30/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook