Naslovna > Automobili > Audi > Q5 > Q5 za sada bez najsnažnije RS verzije

Audi Q5

Q5 za sada bez najsnažnije RS verzije

Prve glasine o mogućoj snažnoj verziji Audija Q5 su se mogle čuti prije gotovo pet godina, a još uvijek nije sasvim jasno hoće li ugledati svjetlost dana...

Tokom godina bilo je mnoštvo različitih izvještaja koju su pokušavali predvidjeti kada će ovaj performansni SUV predstaviti i u kom obliku. Na kraju se ispostavilo da su sva predviđanja bila pogrešna, a menadžer brenda je nedavno potvrdio kako RS Q5 ne treba očekivati u skorije vrijeme. Michaela Benz menadžer proizvoda za seriju Q5 je za medije izjavila kako neposrednih  planova za predstavljanje RS Q5 još uvijek nema. Iako njene riječi zvuče razočaravajuće, one ipak ne isključuju dolazak snažne varijante ovog crossovera u budućnosti.

 

 

Po svemu sudeći, Benz je na istoj „talasnoj dužini“ kao i Michael Crusius portparol Audija koji je prije nekoliko mjeseci izjavio kako bi takav model bilo uzbudljivo vidjeti, ali da još ne treba ulaziti u tu temu. Ovo sugeriše da konačna odluka za sada nije donešena, ali ovakva opcija ostaje u razmatranju.

 

Ukoliko bi se RS Q5 ipak pojavio na tržištu njega bi vjerovatno pokretao 2,9-litarski V6 twin-turbo agregat od 450 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Naravno uz sve strožije norme o emisiji izduvnih gasova, ne bi trebao iznenaditi ni nekakav obilk elektrifikovanog pogonskog sklopa, ali to za sada ostaje na nagađanjima.

 

Da li će se neko ipak odlučiti na ralizaciju projekta pod nazivom Audi RS Q5, pokazaće vrijeme...

Datum objave: 30/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook