Naslovna > Teme > Raznovrstan izbor i pouzdana podrška
FOTO GALERIJA (12)

Jaguar modeli u BiH

Raznovrstan izbor i pouzdana podrška

Ljubiteljima Jaguara u BiH se nude svi njegovi aktuelni modeli, od kojih su neki dostupni odmah, a neki se mogu brzo i jednostavno naručiti. Sve to prati i servisna podrška organizovana po najsavremenijim standardima britanskog proizvođača...

Britanski premium brend u BiH prisutan je od prošle godine i do sada je ostvario odličan kontakt sa bh. kupcima, koji polako, ali sigurno pridaju sve veću pažnju Jaguaru i njegovim automobilima. Kako bismo se bolje upoznali sa aktuelnom ponudom modela na bh. tržištu, posjetili smo Auto centar Betanija d.o.o., zvaničnog uvoznika i distributera Jaguara i Land Rovera za našu zemlju. U sarajevskom salonu ove kompanije su izloženi XE, XF, F-Pace i E-Pace modeli, koji su trenutno i najpopularniji i najprodavaniji na bh. tržištu, dok se svi ostali mogu jednostavno i brzo naručiti. „Ono što najviše razlikuje Jaguar od ostalih proizvođača vozila je prepoznatljiv, tradicionalni dizajnerski stil. Jaguarova vozila nude bezvremenski dizajn i dosta se razlikuju od ostalih premium vozila. Veoma interesantan je i podatak da su sva Jaguarova vozila u potpunosti izrađena od aluminijuma, odnosno da se u njihovoj proizvodnji koriste mašine sa kojima se prave borbeni avioni.

 

 

Karoserija Jaguara je karakteristična, jer na njoj nema klasičnih varova, odnosno svi elementi su spojeni nitnama“, objasnio nam je Belmin Ćosović, Jaguar i Land Rover prodajni savjetnik, AC Betanija Sarajevo. On je dodao da aluminijumsku osnovu prate i veoma kvalitetna završna obrada, odnosno plemeniti materijali koji se koriste za finalizaciju svih Jaguarovih modela, koji su kupcima ponuđeni sa nekoliko različitih nivoa opreme. „Jaguar XE, XF i F-Pace se nude sa istoimenim paketima opreme: Pure, Prestige, Portfolio i S. Kod novog E-Pacea startnu osnovu predstavlja Base, a zatim dolaze S, SE, HSE i First Edition paketi. Uz E-Pace se nudi i dodatni R-Dynamic paket koji može da se kombinuje sa već navedenim. Budućim kupcima se nude raskošne mogućnosti personalizacije svakog Jaguarovog vozila, što im omogućava da se osjećaju opuštenije i da više uživaju u vožnji“, kazao nam je Ćosović.

 

 

Za pogon Jaguarovih modela zadužena je široka paleta snažnih benzinskih i dizelskih motora kombinovanih sa ručnim i automatskim mjenjačima. Raspon snage kreće se od 163 konja, koliko ima dvolitarski dizelaš u XE-u, pa sve do 575 KS, koliko isporučuje pet litarski V8 motor u F-Typu. Naravno, izbor modela i opreme direktno diktira njihovu cijenu. Jaguar svojim kupcima osim mnoštva zanimljivih premium modela i bogate opreme, nudi i pouzdanu postprodajnu podršku, sa servisom u Sarajevu koji je opremljen prema najsavremenijim standardima britanskog brenda. Interesantno je da se za redovno i vanredno servisiranje vozila koriste isključivo originalni rezervni dijelovi koji stižu direktno iz Velike Britanije, te originalna servisna oprema i uređaji koji su direktno elektronski povezani sa servisnom centralom u fabrici. Svi serviseri koji rade u AC Betaniji su obučeni u Jaguarovim edukativnim centrima širom Evrope, što uz sve navedeno garantuje visok kvalitet usluge i daje dodatnu sigurnost vlasnicima Jaguara, u BiH.

Datum objave: 15/04/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook