Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Redizajn donosi nova svjetla, digitalne mjerače

Alfa Romeo Stelvio, Giulia

Redizajn donosi nova svjetla, digitalne mjerače

Od Stelviovog predstavljanja 2017. i Giulije 2016. godine, Fiat Chrysler Automobiles se pridružio PSA grupi kako bi formirao Stellantis. Ažurirana limuzina i SUV biće odličan dodatak Tonaleu, pomažući brendu da proširi svoju ponudu. Postoje glasine da će proizvođač automobila dodati novi sportski automobil negdje sljedeće godine. Navodno će imati naznake retro dizajna i dolaziti s hibridnim ili električnim pogonom...

Alfa Romeo Stelvio i Giulia nisu podvrgnuti značajnijem ažuriranju stila od svog debija, to se upravo promijenilo, jer ovaj par dobija kako vanjska tako i unutrašnja poboljšanja u vidu novih maski i tehnologije u kabini. Oba automobila dobijaju novi dizajn prednjih i zadnjih svjetala, a Alfa je modelima dodala full-LED Adaptive Matrix svjetla. Stelvio i Giulia sada sve više liče na nedavno predstavljeni Tonale. Nazad, Giulija ima novi dizajn zadnjih svjetala. Unutrašnje promene su još skromnije, jer je Alfa dodala samo novu TFT instrument tablu od 12,3 inča. dolazi u tri stila: Evolved, Relaxed i Heritage. Heritage displej je inspirisan automobilima marke iz 1960-ih i 1970-ih, sa prepoznatljivim detaljima poput obrnutih brojeva na kraju brzinomjera.

 

 

 


Kada redizajnirani Stelvio i Giulia budu pušteni u prodaju, Alfa Romeo će ponuditi oba u četiri opreme, pojednostavljujući ponude. To su Super, Sprint, Ti i Veloce, pri čemu Super oprema služi kao početni model za limuzinu i SUV. Lansiranje ažuriranih modela poklopiće se sa Alfa predstavljanjem posebne serije Competizione. Biće baziran na Veloce verziji i biti dostupan sa bilo kojim motorom, izdvajajući se od ostalih kompleta svojom Moon Light mat sivom spoljašnjošću i crvenim kočionim čeljustima, koje će se sakriti iza 21-inčnih alu naplataka. Unutra, Competizione automobili će dobiti Harman/Kardon audio sistem, jedinstvene bedževe za naslone za glavu, kožnu tapaciranu instrument tablu i sjedišta.

Datum objave: 28/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook