Naslovna > Automobili > Chevrolet > Silverado > Redizajn predstavljen s digitalnim enterijerom i svježijim licem

Chevrolet Silverado HD

Redizajn predstavljen s digitalnim enterijerom i svježijim licem

Svi poznati nivoi opreme se vraćaju 2024., uključujući WT i Custom pickupove sa radnom tematikom. Sa druge strane, vrhunski High Country dobija novi High Country Midnight Edition koji ima crne hromirane vanjske detalje, crne oznake i crne 20-inčne naplatke...

Već neko vrijeme se zna da Chevrolet osvježava svoj snažni Silverado HD, kako spolja tako i iznutra. Konačan rezultat je tu, i dok je s vana Chevrolet Silverado HD sa velikom maskom, ipak ostao poznat, veće izmjene dolaze iznutra. Što se tiče promjena na eksterijeru Chevrolet je preuzeo dnevna svjetla u obliku slova C od GMC Sierra i okrenuo ih. Novi oblik odvaja redizajniranu rešetku i prednja svjetla za čišći izgled. Ostatak kamioneta je prilično isti kao što je bio. U ponudi je i šest novih boja: Sterling Grey, Dark Ash, Radiant Red, Auburn Metallic, Lakeshore Blue Metallic i Meteorite Metallic. Multi-Flex vrata prtljažnika sa šest pozicija su i dalje opcija, a za one koji žele više HD snage u namjenskom terenskom vozilu, novi ZR2 će se pridružiti ponudi. Međutim, Chevrolet još nije spreman da priča o tom modelu.

 

 

 


Unutrašnjost je potpuno drugačija, a kupci koji se odluče za barem LT nivo opreme, dobiće  novu instrument tablu koja uključuje podesivi 12,3-inčni digitalni ekran vozača. Glomazna,  centralna konzola na starom modelu zamijenjena je čišćom i užom koja uključuje veći 13,4-inčni ekran osjetljiv na dodir. Čitava tabla je blago okrenuta prema vozaču, što je karakteristika koju je Chevrolet pozajmio od klasičnih kamiona sa kvadratnom karoserijom iz 1970-ih i 1980-ih.

 

 

Kada je u pitanju tehnologija, novi Silverado HD dobija prilagodljivi tempomat. Dizajniran je da uzme u obzir dodatnu masu (tovar) kako bi održao odgovarajuću sigurnu udaljenost od vozila ispred. Trenutna tehnologija Transparent Trailer proširena je za rad s prikolicama s guščjim vratom. Za one koji preferiraju analogno iskustvo, Chevrolet je zadržao fizička dugmad i dugmad za uobičajene funkcije.

 

 

 

 

Ispod poklopca motora i dalje je ili 6,6-litarski benzinski V8 ili 6,6-litarski Duramax dizel, a Allison 10-brzinski automatski mjenjač je sada standardan. Što se tiče turbo dizela, snaga je neznatno porasla, a Chevrolet tvrdi da Duramax proizvodi 470 konjskih snaga i 1.322 Nm obrtnog momenta. Niži obrtni moment kod dizel motora je poboljšan za 25 posto za bolje vuču i rad pri malim brzinama.

Datum objave: 27/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook