Naslovna > Automobili > Renault > Megane > Redizajn u stilu Captura

Novitet – Renault Megane 2013.

Redizajn u stilu Captura

Kompletna gama Renault Megana redizajnirana je u skladu sa novim dizajnerskim stilom...

Nepunu godinu nakon što je zategao bore na svim modelima iz porodice Megane, Renault je u Frankfurtu predstavio drugi redizajn svog kompakta. Razlog za ovakav potez krije se u činjenici da je kompletna Renaultova gama morala biti prilagođena novom dizajnerskom jeziku, promovisanom sa crossoverom Captur.

 

U okviru tog procesa potpuno novo lice su dobili svi modeli iz Megane porodice: hatchback, karavan, kupe, GT line i moćni RS. Prednji odbojnik u potpunosti je promijenjen, a u njega su osim maglenki integrisana i dnevna LED svjetla. Dominantnu poziciju na prednjem dijelu dobio je veliki Renaultov logotip sa izmijenjenom maskom hladnjaka i novim glavnim svjetlima.

 

U ponudi će se naći i nekoliko dezena novih aluminijumskih naplataka. Dah svježine udahnut je i enterijeru, prvenstveno sa novim dezenima platnenih presvlaka,  bogatijom osnovnom opremom i novim R-Link multimedijalnim sistemom.

 

Sigurno najveća novost u pogonskoj paleti je novi 1.6 dCi dizel agregat sa 130 KS. Osim njega u ponudu se uvodi 0.9 TCe trocilindrični turbobenzinac (90 KS), koji mijenja 1.6-litarskog atmosferca. Ovaj agregat će se moći kombinovati sa EDC automatskim mjenjačem sa dva kvačila.

 

Datum objave: 01/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook