Naslovna > Automobili > Renault > Kadjar > Redizajnirani Kadjar na Sajmu automobila u Parizu

Renault

Redizajnirani Kadjar na Sajmu automobila u Parizu

Ovogodišnji Sajam automobila u Parizu, zvanično je zatvoren juče. Mnoga zvučna imena iz autoindustrije su predstavljena na ovom sajmu, neke kompanije su predstavili nove modele, neke koncept modele, neke samo najave, dok je kompanija Renault između ostalog predstavila i svoj novi Kadjar...

Prvi Renault Kadjar se pojavio 2015, dok smo ove imali priliku da vidimo redizajn modela. Novi Francuski SUV je unaprjeđen u svim segmentima, a promjene su primjetne i na spoljašnosti automobila. Kako proizvođač ističe, vizuelne promjene su ipak suptilne, jer su kupci isti model birali uglavnom zbog dizajna. Neznatne promjene se mogu uočiti na prednjem i zadnjem braniku, dok  je prednja maska blago proširena i stiže sa hromiranim detaljima. Svakako je upadljiv i prednji svjetlosni sklop, u kom su spojena dnevna svjetla sa pokazivačima pravca u obliku slova C. Svjetla za maglu sada su pravougaonog oblika, umjesto zaobljenog, dok se pozadi nalaze LED stop svetla, maglenke i pokazivači pravca. Novi Kadjar stiže u proširenoj paleti boja karoserije, kojoj se pridružuje siva, plava i zelena nijansa. Dok detaljima doprinose i novi alu naplaci, čija veličina varira od 17-19 inča.

 


Ni enetrijer nije ostao netaknut, pa je tako povećan prostor za odlaganje sitnica, dok su ventilacioni otvori potpuno promjenjeni. Sjedišta su pretrpjela promjene čak i iznutra, pa sada sadrže novu vrstu pjene i bolje podržavaju tijelo. Novi model je dostupan sa 1.3 litarskim četvorocilindarskim benzinskim motorom koji je razvijen u saradnji sa nemačkim Daimlerom. Isti se proizvodi u verzijama sa 140 i 160 ks, a uparen je sa manuelnim ili automatskim EDC mjenjačem. Unapređenja stižu i za poznati 1.5 litarski dCi dizel koji pod novom oznakom Blue dCi ima nižu emisiju štetnih gasova, dok je njegova snaga pojačana na 115 i 150 ks.

Datum objave: 15/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook