Naslovna > Vijesti > Rekordni rezultati

Daimler nastavlja uspešnu putanju

Rekordni rezultati

Daimler AG objavio je ponovniporast profita tokom 2015. uz rekordni nivo prodajnih jedinica i prihoda, kao i EBIT (dobit prije odbitka kamata i poreza) od tekućeg poslovanja, EBIT grupe i neto profit, sa doprinosom od strane svih divizija ...

Daimler AG objavio je ponovni porast profita tokom 2015. uz rekordni nivo prodajnih jedinica i prihoda, kao i EBIT (dobit prije odbitka kamata i poreza) od tekućeg poslovanja, EBIT grupe i neto profit, sa doprinosom od strane svih divizija. Za 2016. godinu, zbog veoma atraktivnog i visoko konkurentnog asortimana svih divizija, Grupa predpostavlja da će profit biti iznad prosjeka od očekivanog blagog rasta globalne potražnje za automobilima, na taj način jača svoj položaj na glavnim tržištima i omogućava dalji rast broja prodatih jedinica. Shodno tome, očekuje se dalji rast prihoda i EBIT-a od tekućeg posla. Kao što je ranije najavljeno, Daimler je značajno povećao prodaju što se tiče broja prodatih jedinica tokom 2015.

 

Broj od oko 2.9 miliona prodatih vozila bio je viši za 12% nego tokom 2014. Ovaj rast je prvenstveno rezultat  Mercedes-Benz putničkih vozila (+16%) i u manjoj meri Mercedes-Benz kombi vozila (+9%). U Daimler teretnim vozilima, rast prodatih jedinica od 1% bio je niži od prvobitno očekivanog, uglavnom zbog slabih tržišta u Latino Americi i Indoneziji. Za Daimler autobuse, za koje je bio očekivan blagi rast na početku godine, broj prodajnih jedinica bio je znatno niži od prošlogodišnjeg očekivanog nivoa. Vođen rastom prodaih jedinica, Daimler je povećao ukupan prihod za 15% na 149.5 milijardi € tokom 2015; prilagođen efektima deviznog kursa, prihodi su porasli za 9%.

Datum objave: 05/02/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook