Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLB > Robusniji izgled i više snage

Mercedes-Benz Brabus GLB

Robusniji izgled i više snage

Mercedesov crossover GLB je dobio kozmetički tretman čuvene tuning kuće Brabus...

Na ovom crossoveru se na prvu mogu uočiti novi ventilacioni otvori na uglovima branika i dvodjelni spojler na prednjoj maski, ali ova dva dodatka su kompatibilna samo sa branikom AMG-Line. Veliki logotip kompanije Brabus u obliku latiničnog slova B zamjenjuje Mercedesovu trokraku zvijezdu na rešetki hladnjaka, a dvije LED svjetlosne linije na krovu daju GLB-u robusniji izgled koji podsjeća na njegovog „velikog brata“ G-Klase.

 

 

 

Jedine uočljive promjene za zadnjem dijelu su krovni spojler koji se vizuelno podudara sa restilizovanim prednjim branikom i crno hromirani četvorostruki izduvni sistem. Nove izduvne cijevi imaju promjer od 3,5 inča i daju ovom crossoveru novu, glasniju notu u vožnji.

 

 

 

 

 

 

 

Desetokraki naplaci po Brabusovom običaju su dostupni u veličinama od 18, 19 i 20 inča i „umotani“ u Continental, Pirelli ili Yokohama pneumatike. U kabini se nalaze nove podne prostirke, aluminijumske papučice komandi, osvijetljeni pragovi vrata i čak obloge prtljažnika sa Brabusovim oznakama.

 

 

 

 

 

 

 

Najveće promjene koje je Brabus napravio se nalaze ispod poklopca motora. Sa unaprijeđenom ECU jedinicom, GLB 250 dobija dodatnih 46 KS i 80 Nm obrtnog moment, što na kraju čini ukupne cifre od 267 KS i 430 Nm obrtnog momenta. Novo podešavanje ovjesa smanjuje ukupnu visinu vozila za oko 3 cm ili ga opcionalna off-road mogućnost povećava oko 3,5 cm. Cijena ovog Brabusovog GLB-a za sada još nije poznata.

Datum objave: 30/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook