Naslovna > Vijesti > Rok trajanja vazdušnih jastuka

Moguće rješenje

Rok trajanja vazdušnih jastuka

Kako bi se smanjio rizik od fatalnih nezgoda u saobraćaju, japanci su došli na ideju da uvedu rok trajanja jazdušnih jastuka …

Trenutno je na razmatranju mogućnost da se uvedu rokovi trajanja za vazdušne jastuke koji se koriste u vozilima. Do razmišljanja na ovu temu došlo se upravo zbog vazdušnih jastuka zbog kojih su povučeni milioni automobila širom svijeta."Mislim da treba pokrenuti debatu o tome da li je potrebno da se vazdušni jastuci zamjene nakon nekoliko godina. Nezvanični razgovori o tome već su u toku", rekao je Ike, koji je predsjednik Honda Motorsa.

 

Zbog velikog rizika od neželjenog otvaranja vazdušnih jastuka i dovođenja do fatalnih posledica, ogroman broj vozila koji su sišli sa proizvodnih traka nekih od najvećih svjetskih proizvođača automobila, uključujući Hondu, Toyotu i General Motors. Kako vodeći proizvođač vazdušnih jastuka ne može da pronađe uzrok problema, dolazi se do zaključka da nije problem u proizvodnji već u dotrajalosti jastuka. Trenutno je u SAD i Maleziji zabilježeno najmanje pet aktivacija vazdušnih jastuka sa smrtnim ishodom.

 

Datum objave: 19/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook