Naslovna > Rimac > Concept Two > Rosberg izvlači pun potencijal

Rimac Automobili

Rosberg izvlači pun potencijal

Čuveni vozač Formule 1 namjerava napraviti video zapis na kome prikazuje mogućnosti hiperautomobila hrvatske proizvodnje...

Iako se Nico Rosberg povukao iz Formule 1 2016. godine kada je osvojio svoj prrvi i jedini naslov prvaka, još uvijek je dosta aktivan u javnosti zahvaljujući sopstvenom YouTube kanalu na kome je otrkrio svog novog „ljubimca“ – potpuno električni hiperautomobil Rimac C_Two. Nedavno je objavio video prilog u kom potvrđuje kupovinu ovog električnog automobila i tako postao jedan od samo 150 vlasnika širom svijeta.

 

 

Rosberg je poručio automobil još početkom 2019. godine, nakon sastanka sa vlasnikom ove hrvatske kompanije Matom Rimcem koji mu je prezentovao prototip i objasnio sve detalje. Nico je nedavno bio u posjeti fabrici u kojoj je mogao vidjeti postupak proizvodnje kako bi pregledao različite mogućnosti prilagođavanja. Međutim, vozilo mu neće biti isporučeno ove godine zbog aktuelne pandemije zbog koje je Rimac morao odložiti isporuke modela C_Two za 2021. godinu.

 

Pošto Nico nije „tipičan“ kupac, Rimac je izdao saopštenje za javnost u kome se navodi njegova kupovina modela C_Two. Tom prilikom izvršni direktor i osnivač kompanije Mate Rimac je izjavio:

 

„Za nas predstavlja veliku čast što je Nico Rosberg odlučio postati dio porodice Rimac Automobili. Nico je sjajan momak, kao vozač, preduzetnik za održivost, zaljubljenik u tehnologiju i pojedinac usmjeren prema budućnosti. Tačno razumije šta želimo da postignemo sa modelom C_Two: nove standarde performansi korištenjem napredne električne tehnologije koje je potpunosti razvijena u sopstvenim pogonima Rimac Automobila.

 

Automobil koji smo dizajnirali iz temelja se gradi od strane tima u Hrvatskoj. A imati jednog od najboljih svjetskih vozača koji nam daje završni pečat odobrenja za taj dizajn i inžinjering kupovinom jednog primjerka je izuzetan osjećaj.“

 

 

 

Šta model C_Two čini tako posebnim? To je potpuno električni automobil zamišljen od samog početka sa vrhunskim performansama i voznim karaketristikama. Njegovo ubrzanje je izuzetno, i postiže sprint od nule do 100 km/h za oko dvije sekunde, a brzinu od 160 km/h postiže za 4,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi oko 415 km/h, a svi nestrpljivo iščekuju osobu koja bi izvukla pun potencijal na stazi iz ovog hiperautomobila, a Rosberg sa svojim trkačkim iskustvom tu dolazi kao „kec na desetku“.

Datum objave: 08/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook