Naslovna > Auto moto sport > Scuderia AlphaTauri predstavila novi bolid na Fashion Weeku u New Yorku

Moda i Formula 1

Scuderia AlphaTauri predstavila novi bolid na Fashion Weeku u New Yorku

Na predstavljanju novog bolida u čuvenom Lincoln Centru u srcu New Yorka, članovima tima su se pridružili poznati gosti iz svijeta mode, društvenog života i motosportova...

Moda i Formula 1 sreli su se u New Yorku, gdje je ekipa Scuderia AlphaTauri na čuvenoj njujorškoj sedmici mode predstavila svoj bolid za sezonu 2023, te vozače Yukija Tsunodu i novajliju u timu, Holanđanina Nycka De Vriesa. Vrhunski modni brend AlphaTauri ovom prilikom je obilježio i ulazak na američko tržište, a dvojica vozača tima bili su obučeni u modele iz nove kolekcije. Scuderia AlphaTauri u novu F1 sezonu ulazi sa novim vozačem, novajlijom Nyckom De Vriesom (28), koji će se pridružiti Japancu Tsunodi. De Vries je novi holandski vozač u F1 šampionatu, uz dvostrukog svjetskog prvaka Maxa Verstappena.

 

 

 


Holanđanin već ima priličnog iskustva, nakon što je osvajao šampionske naslove u Eurocup Formula Renault 2.0 prvenstvu, Formula Renault 2.0 Alps, FIA Formula 2 prvenstvu i Formuli E. Prošlog septembra, u svom debitantskom nastupu u Formuli 1, za volanom Williams Racinga upisao je impresivno deveto mjesto na VN Italije, gdje je mijenjao Alexa Albona. „Uživao sam u svom prvom eventu kao vozač AlphaTaurija. Prilika da predstavljam brand na njujorškoj sedmici mode za mene je jako posebna i stvarno mi je pokazala kakav je ovo brand. Bolid izgleda sjajno i vidi se da je inspirisan elegantnom A/W kolekcijom, tako da jedva čekam da ga vidim na stazi“, rekao je De Vries, te nastavio o svojoj karijeri u Formuli 1: „S obzirom na to da je moj put bio malo naobičan i trajao duže, mislim da sam još zahvalniji za ovu priliku, još motivisaniji da je iskoristim i željniji da pokažem šta mogu.“

 


Za AlphaTauri će treću sezonu nastupati Japanac Yuki Tsunoda (22). Bivši japanski prvak u Formuli 4 i jedan od najboljih vozača u F2 svjetskom šampionatu prvi put će se takmičiti pored novog timskog kolege, nakon što mu je u prethodne dvije sezone partner bio Francuz Pierre Gasly. Tsunoda je 2021. godine impresionirao na početku svoje prve sezone u Formuli 1, zauzevši deveto mjesto na svom debitantskom nastupu u Bahreinu. U prve dvije sezone osvajao je bodove u deset trka, a najbolji plasman bilo mu je četvrto mjesto u posljednjoj trci sezone 2021 u Abu Dhabiju. „Glavni cilj mi je da budem konzistentniji u svakoj trci, nezavisno od performansi automobila, i da sigurnije osvajam bodove. Želim da mi ova godina bude najbolja od ove tri kada je riječ o kvalifikacijama i osvajanju bodova“, rekao je Tsunoda o svojim izgledima u 2023. godini.

 


„Odlično sam se zabavljao ove sedmice u New Yorku, bilo je sjajno posjetiti ovaj događaj. Izvrsna kulisa i za modnu kolekciju i za novi izgled našeg bolida. Klasične boje Scuderije AlphaTauri izgledaju odlično pored nove modne linije, i jedva čekam da isprobam oboje ove sezone“, rekao je Tsunoda. AlphaTauri je svoje pojavljivanje na američkom tržištu obilježio prvim predstavljanjem nove kolekcije za sezonu jesen/zima 2023, koja će kupcima u SAD-u biti dostupna od jula. „Ulazak na tržište SAD-a je novi korak u našoj ekspanziji. Cilj nam je da AlphaTauri postane poznatiji, i uvjereni smo da će stalno širenje naše prodajne mreže značajno doprinijeti tome“, otkrio je Ahmet Mercan, izvršni direktor AlphaTaurija.

Datum objave: 14/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook